Visa fullständig version : plombering för databoxen ?


hogmark
2001-11-20, 18:32
Hej !

Skall köpa mig en Impreza nu till våren...
Tänkte höra om databoxen är plomberad på något vis ?
...så att man kan vara säker på att bilen inte har varit trimmad.
Eller kan man trimma en Impreza genom att flasha om boxen ?

/Hogmark

hogmark
2001-11-20, 21:34
LAST EDITED ON Nov-20-01 AT 08:35PM (GMT)[p]Jo, fast bytt avgassystem brukar ju inte bilen ta skada av.
Det är mest "chiptrim" jag är rädd för... då kan det blir dyrt :-(
Man vet ju inte hur den tidigare ägaren har kört...

Å andra sidan så hade jag ju tänkt chippa den själv sen...
Men man vill lixom ta oskulden själv, då vet man att man är den första som verkligen kör bilen på riktigt.

/Hogmark

SecretAgentMan
2001-11-21, 10:55
Boxen är inte plomberad.

Det du skall akta dig för är bilar som enbart laddtrycket höjts på.
Ta med dig någon som vet hur det skall se ut runt turbo och wastegatesolenoid...kika efter blödventiler..farliga grejor.

Unichippade saker är ingen fara, Possum Link har det hittills inte funnits någon som haft koll på...men det är på G. ;)

Konfilter är heller ingen god ide, räkna med luftmängdmätarras inom kort.

Lycka till!

/J

ExOrdis
2004-06-10, 21:40
Hmm, du vill alltså ha en orginal?

Det tror jag kan bli svårt att hitta, även om min nu råkar vara tämligen orörd motormässigt.

Du måste nog helt enkelt lita på de uppgifter som ägaren ger dig.

Ett tips är att lyfta upp bilen och kolla skruvförband tillhörande avgassystemet. Om de ser nymeckade ut brukar det finnas en anledning till det. Jag har hittils aldrig hört talas om en Impreza GT som bytt till standard avgassystem pga ålder eller normalt slitage, däremot kanske på grund av en krockskada.

Lycka till med inköpet.

/K

Adsense Management by Losha