Visa fullständig version : Avgastempmätare


Robban25
2002-08-02, 17:00
Halloj, satte in lite mätare i bilen idag. Men hur gör jag med avgastemps mätaren?
Är det bara till att borra i downpipen eller?

OzO
2002-08-03, 20:16
Skall helst sitta på grenröret. Gänga dit sensorn (om det är en sån typ). Nära 3:ans cylinder (som går varmast) skall det vara.

Å andra sidan funkar downpipen med - då får du i alla fall relativa temperaturer. "Sanna" temperaturer fås nära cylindern som sagt.

________________________________________
http://bbs.impreza.nu/dcforum/Images/ssi/fireskull.gif ::::: [link:www.impreza.nu/ssi2/gallery/view_album.php?set_albumName=ssi2|The Blue Pile Of... Cr@p!] ::::: http://www.impreza.nu/ssi2/gallery/albums/album22/smiley_ed16.gif

"It is not so difficult. Go flat-out before the corner and then go flat-out again"

dlehtihet
2002-08-03, 23:21
Verkstadsgubbarna "silverlödde" fast en gänga i min Magnex dp och satte fast givaren där, vilket jag antar är ett okej ställe. Vet dock inte hur noggrant det blir på mätaren i slutändan, men en indikation vart det barkar blir det nog (mätarna är inte inkopplade ännu). Finns förresten ingen tappning ifrån ECU:n som kan ge dessa värden elektroniskt?

m v h

Danne

Robban25
2002-08-04, 11:11
Tack för svaren. Det får nog bli att jag sätter den i downpipen.
Ska iofs. kolla om det går att sätta den i grenröret också.

ExOrdis
2004-06-10, 20:40
> Finns
>förresten ingen tappning ifrån ECU:n som kan ge dessa värden
>elektroniskt?

Jo, om du kör en 01 WRX, 02 STi eller senare...
Programvaran i GT ECU:erna stöder inte funktionen tyvärr.

Niklas
2005-01-28, 10:22
Skall köpa mätare och det lutar åt en avgastemp för mig också, även om den är dyr som svin. Tur man fyller år nu och önskat sig pengar till just mätare.

Frågan är bara monteringen som sagt, funderar på downpipen jag också. Men eftersom jag bor i lägenhet och inte har en egen verkstad så undrar jag vem som fixar sånt här åt mig. Det känns inte som världens största grej att göra om man har prylarna som behövs och lite skill med annat än tangentbord och mus. Finns det någon i Stockholm som kan hjälpa mig med detta? Får kanske höra med JRM vad de säger, montering av sensor i downpipe och huvlås när man ändå är där.

SecretAgentMan
2005-01-28, 10:36
Avgastempen sätter du absolut i grenröret, inget direkt klurigt - men kräver lite know-how.
Att sätta den i downpipen efter turbon ger siffror som är rätt ointressanta, då det är en okänd faktor med (energin som försvinner i turbon).

/J - känner en kille som gör sådant. ;)

Niklas
2005-01-28, 11:00
I tråden har det diskuterats att man KAN sätta den i downpipe men att det är bättre att sätta i uppipe. Men jag litar på dig.

Innebär detta att man måste dra sig till Västerås för sin första verkstadsdag i den hålan? Huga! Undrar om Göran vill följa med som moraliskt stöd och tolk. Jag kan bjuda på kaffelängd och mazariner. ;)

OzO
2005-01-28, 12:07
Vi kanske skulle göra en gruppisättning? :+ Har ju inte kopplat in min än...

__________________________________________________ _____________________________
::::: ssi[link:www.impreza.nu/ssi2/club|webmaster] | "I would be unstoppable... if I could just get started!" | ssi[link:www.impreza.nu/ssi2/expo/view_album.php?set_albumName=ssi2|bluepile] :::::

SecretAgentMan
2005-01-28, 13:07
>Vi kanske skulle göra en gruppisättning? :+ Har ju inte
>kopplat in min än...

Skall det bli tal om gruppträff så pratar vi inte mesiga-mazariner, vi pratar om hamburgare! :D

/J

Strat
2005-01-28, 13:11
Säl(l)ar mig till gruppen av sensormonteringsbehövande.

Niklas
2005-01-28, 13:12
SAM: Självklart kan ni få bjuda på det. Göran, Claes och jag äter allt. ;) :D

Beställer mätare inom kort. Jag hojtar till när prylarna är hemma så tar vi en tur till "Vilda" sen.

EDIT: La till en tomte till i listan. Tre bilar, det lutar åt KARAVAN! :7

Kvarnis
2005-01-28, 13:26
Har ni köpt egt mätare då ?
Har för mig jag betalade ~2000:- med sensor för en elektroniskt med peak&larm funktion

Strat
2005-01-28, 13:33
>Har ni köpt egt mätare då ?
>Har för mig jag betalade ~2000:- med sensor för en
>elektroniskt med peak&larm funktion

Vilken? Vart? Peak och larm är guld ju :)

Strat
2005-01-28, 13:35
>Avgastempen sätter du absolut i grenröret, inget direkt
>klurigt - men kräver lite know-how.
>Att sätta den i downpipen efter turbon ger siffror som är rätt
>ointressanta, då det är en okänd faktor med (energin som
>försvinner i turbon).
>
>/J - känner en kille som gör sådant. ;)

Man sätter den väl inte på nån primär? 3:an går ju varmast, men då missar man ju om nån annan börjar balla ur?

Niklas
2005-01-28, 13:50
>Vilken? Vart? Peak och larm är guld ju :)

Om du vill så kan jag sitta sidan om och låta som en siren när fått nog.

Jag siktar på en Autometer Phantom (F) som kostar cirkus 1500kr.

SecretAgentMan
2005-01-28, 13:55
Rent strategiskt vill man ha den så nära utblåset som möjligt, ett par krökar på ett grenrör minskar faktiskt siffrorna.

Mitt gamla GT Spec gen2 (4-1) hade en lämplig plugg precis vid kollektorn, så defisonden fick hamna där för enkelhetens skull.
När det nya maximröret åkte in så fanns det ingen given plats, utan det blev till att borra och fixa en liten ditsvetsad, hemgängad bit rostfritt (det är *riktigt* drygt att både borra och gänga rostfritt :D)...då valde jag att sätta den på 3:an, mest som ett test.

Och det är rätt mycket högre siffror direkt vid avgasporten (>50 grader rörde det sig om).

Men visst, du har en poäng, sätts den i kollektorn så plockar man upp ett medelvärde, och går en cylinder snålt så ser man det förhoppningsvis (förutsatt att de kallare gaserna inte tar upp en del av energin på vägen och skillnaderna blir marginella, beror dock på vad det är för typ av grenrör, 4-2-1, eller 4-1).

Det beror lite på vad man är ute efter, jag ville se vad tempen faktiskt ligger på (och förutsätter att grejerna lirar).

Bäst är att ha en per cylinder, men det blir dyrt det. :D

/J

Strat
2005-01-28, 13:59
Precis vad jag tänkte. Tack Jerry :)

Niklas
2005-01-28, 14:38
>Bäst är att ha en per cylinder, men det blir dyrt det. :D

Det blir dyrt med en sensor också. ;)

Kvarnis
2005-01-28, 17:04
>>Har ni köpt egt mätare då ?
>>Har för mig jag betalade ~2000:- med sensor för en
>>elektroniskt med peak&larm funktion
>
>Vilken? Vart? Peak och larm är guld ju :)

kan fixa det med där stift etc ska handlas i från(det är Greddy 52mm), 60mm är nog en 500:- upp.

Strat
2005-01-28, 17:23
>
>kan fixa det med där stift etc ska handlas i från(det är
>Greddy 52mm), 60mm är nog en 500:- upp.

I ditt galleri ser det ut som 60mm? Kan inte hitta Greddy 52 mm med peak och larm... Men om du säger att det finns så :)

Kvarnis
2005-01-28, 19:37
>>
>>kan fixa det med där stift etc ska handlas i från(det är
>>Greddy 52mm), 60mm är nog en 500:- upp.
>
>I ditt galleri ser det ut som 60mm? Kan inte hitta Greddy 52
>mm med peak och larm... Men om du säger att det finns så :)

Jo men var slut på 52mm när jag köpte&fick 60mm för 52mm pris :)

Wallinen
2005-01-28, 22:04
(det är Greddy 52mm), 60mm är nog en 500:- upp.

Finns det verkligen i 52mm??
Jag har själv Greddy mätare, dock inte avgastemp, men när jag kollat runt har jag inte hittat mer än 60mm med peak/varning. Fast det kan ju vara som vanligt... att Kvarnis har klart för sig
:-)

Har dock inte installerat mina än men det kommer väl?

/W

Adsense Management by Losha