Visa fullständig version : Skakning i ratt


Niklas
2002-10-19, 20:02
Skulle ut på en tur idag med bilen för att visa föräldrarna Göteborg men fick en smått obehaglig upplevelse då jag rullade ut ur garaget. Ratten skakade fram och tillbaka hela tiden, inte stora ryck men inte direkt små heller. Det gick lätt att hålla emot i ratten men släppte man taget såg det lite suspekt ut. Jag stannade kollade däcktrycket på en mack och fyllde på lite luft eftersom det saknades ungefär 0.2 i alla. Fortsatte och samma sak, lyckligtvis avtog det och efter ungefär 1-2km märkte jag det inte mer. Vad kan detta bero på? Det har kommit snö i Göteborg, kanske var det helt enkelt ojämnt på vägen, dock kändes det lite väl rytmiskt. Kan det vara däcken som blivit hårda och kalla då de fått stå i samma läge i ungefär en vecka utan att rulla.

Någon som varit med om något liknande?

http://subaru.frontnet.org/images/dump/smiley/other/alien.gif Subaru - All we'll drive! http://subaru.frontnet.org/images/dump/smiley/other/alien.gif

Allan
2002-10-19, 20:04
Jag var med om samma sak idag jag oxo. Men jag kände skakningarna vid fullt gaspådrag det slutade direkt när jag släppte gasen. Jag inbillar mig att det hade med snön att göra..

Bobbo
2002-10-20, 01:25
Jag känner igen det där från i somras när bilen hade stått på långtidsparkering i en vecka o några dar. När jag åkte iväg så "hoppade" bilen lite. Jag tror att det beror på att däcken har blivit lite platta, men det räckte med att åka några kilometer så blev det mjukt och fint igen.

Niklas
2002-10-20, 10:15
Bilen står i ett garaget så det kan inte vara snö på fälgen.

Bobbo: Gissar på din teori. Bilen har stått i en vecka med för lite luft i däcken dessutom och kallt ute. Men nu är de pumpade! Skulle ha kollat luften i däcken i ett halvår nu, men nu är de varjefall påfyllda... :)

http://subaru.frontnet.org/images/dump/smiley/other/alien.gif Subaru - All we'll drive! http://subaru.frontnet.org/images/dump/smiley/other/alien.gif

ADDE.H
2003-11-19, 21:43
Det kan ha samlats snö på insidan av fälgen och då blir det lite obalans.
/Adde

Adsense Management by Losha