Visa fullständig version : Tips önskas - fjädrar & stötdämpare !


griml0ck
2003-12-09, 10:23
Satt o läste på scoobynet forumet en del igår. Det som verkar vara ett bra val enligt deras forum är eibach fjädrarna och prodrive vinklar. Fjädrarna sänker bara bilen ca 15-20 mm och det ska inte vara någon skillnad i komforten. Dock är fjädrarna mycket mer progressiva än originalet så bilen kränger inte lika mycket i kurvorna.

Om du söker på "eibach" på forumet kan du se de flesta där i england med STi:er och P1or etc etc har testat med dessa fjädrar och alla verkar rekommendera dom. Priset är ju hyfsat oxo.

http://shop.scoobynet.co.uk/Product.asp?ProductID=286

Strat
2003-12-09, 18:17
Jag har variant 3, dvs justerbara i höjd, bump och rebound. Dessa brakar lös på närmare 19k + montering i sverige, så jag kontaktade tyskland, för att sedan engagera en idrottskille lite väster om stockholm :) PM'a om du vill ha kontakter för bra pris i tyskland.

Helt nöjd med dom. De som åkt med på bana verkade också gilla uppförandet. Ställde dom mjukt och höjde lite inför vintern. Funka också :)

Nackdelen är att dom är lite bökiga att justera... Måste ut med baksätet för att komma åt därbak. Går ju att fixa nån längre fast nyckel dit, men det har inte blitt gjort för mig bara... :+

ExOrdis
2004-06-10, 21:40
Tjena Mats!

När man "landat" i nya bostaden så får jag se om uppgraderingsbudgeten håller. Jag siktar på justerbara Öhlins Road&Track + Eibach fjädrar, men vi får se vad det blir & när det blir.

KW är högst sannolikt det idag mest prisvärda om man önskar full flexibilitet.

Manor
2005-12-19, 08:19
Hej !

Min silverkombi har nu passerat 10000 mil (varav 800 mil med husvagn ;-)), och kanske skulle behöva en ny uppsättning fjädring & stötdämpare...men vad ska man satsa på i så fall??? Jag kör inte speciellt aktivt, och heller inte bana...men kan gott tänka mig en lite "stummare" bil som sänks något (sänkningen är dock inget krav).

Vad är det som tar slut, eller rättare sagt tar stryk. Behöver "allt" bytas, eller räcker det med stötdämparna. Tips och råd tas tacksamt emot.

Några alternativ som jag känner till/hört talas om:
- Leda, komplett kit ställbart på alla de sätt prisklass 20.000:-
- Öhlins, enbart justerbara stötdämpare (???) prisklass ?.
- Koni, justerbara stötdämpare prisklass 7.000:-.

mvh Mats N

Strat
2005-12-19, 08:19
Om jag inte ute och cyklar är, så har väl bilstein bra insatsdämpare till Imprezan? Dessa tillsammans med Eibach eller andra kortare, hårdare (progressiva) fjädrar är ett ganska beprövat koncept.

Öhlins Road & Track hamnar nog över 25k med fjädrar.

Om du vill byta till coilovers har ju KW varianter som börjar vid runt 8-9k. Kör själv med KW och de funkar mycket bra. De är också behandlade så att de tål bra mycket salt och skit :)

Manor
2005-12-19, 08:19
Hej igen !

Vad kan en uppsättning (4) Bilstein och Eibach-fjädrar hamna på i pris...och vart vänder man sig för montering?

Claes, vad kan du berätta om dina KW-coilovers, och vem säljer (och monterar) dem!!?

mvh Mats N

Adsense Management by Losha