Visa fullständig version : Nya skivor


Lindström
2003-11-18, 22:00
Köpte en gt -00 för några veckor sen. Klart kul bil måste jag säga. har haft bilen i två veckor nu och kört lugnt för att lära känna bilen. I lördags inträffade dock en lite trist grej. Efter en ganska hård inbromsning, ej tokkörning, så kände jag ganska kraftiga vibrationer i frambromsarna. Tyckte det verkade konstigt då bromsarna borde klara mycket hårdare körning än så. Kollade lite snabbt på skivorna fram, och som jag misstänkte så var det fullt av små sprickor över hela skivorna. Den tidigare ägaren hade nyligen bytt till ebc belägg fram. Verkar inte som om original skivorna gillar dessa. Kanske blir för hög temperatur eller nåt, vad vet jag.

Nu till problemet. Jag blir ju så illa tvungen att köpa nya skivor. Frågan är bara vad ska jag sikta på? Nya original skivor med original belägg känns lite avlägset. Vad ska man satsa på för skivor? Ska man eventuellt slå till på nya skivor runt om? Har inga planer på att tokköra med bilen på bana eller liknande. Dessutom så ska jag till Egypten över jul så budgeten för tillfället tillåter inte direkt ett fullt Brembo kit om man säger så... Men men man ska ju inte snåla när det gäller bilar så smakar det så kostar det.

Om nån har nåt att rekommendera så är jag tacksam för alla svar.
Oj vilket långt inlägg det blev till slut....Mvh Jocke

xmax
2003-11-18, 23:22
hejsan!
tror inte att sprickorna har med beläggen att göra! har kört med original på min bil i ca 6000mil sen va d dax att byta skivor pga sprickor. jag köpte ebc turbo groove (tror dom heter så) dom funkar bra. kanske att dom e lite högljudda när de är varm men dom funkar!

mvh
Daniel

OzO
2003-11-19, 10:52
Bromsar bak kan du lämna (både skiva och belägg), men fram så finns t.ex. Pagid skivor med slitsar (sök lite på pagid och skivor på forumet för gamla trådar). EBC turbo groove funkar sikkert också... Tarox vette katten, har för mig att jag läst lite för mycket negativt om dem, men nån får gärna rätta.

________________________________________
http://www.impreza.nu/ssi2/expo/albums/smileys/smiley_ed16.gif ::::: [link:www.impreza.nu/ssi2/expo/view_album.php?set_albumName=ssi2|The Blue Pile Of... Cr@p!] ::::: http://www.impreza.nu/ssi2/expo/albums/smileys/smiley_ed16.gif [br]"I would be unstoppable... if I could just get started!"

skytiskapilen
2003-11-19, 19:27
Eller RedDot, funkar fint.


/Andreas[br]http://www.computerpannen.com/cwm/contrib/sarge/Tire_anim.gif[br]- Original Gangster -

OzO
2003-11-19, 21:55
Glömde Black Diamond skivor... :)

________________________________________
http://www.impreza.nu/ssi2/expo/albums/smileys/smiley_ed16.gif ::::: [link:www.impreza.nu/ssi2/expo/view_album.php?set_albumName=ssi2|The Blue Pile Of... Cr@p!] ::::: http://www.impreza.nu/ssi2/expo/albums/smileys/smiley_ed16.gif [br]"I would be unstoppable... if I could just get started!"

Niklas
2003-11-19, 22:33
Hade också sprickor i mina orginalbromsar. Det får alla som inte spricker helt då de sitter på en Impreza som används hyffsat aktivt.

Snart_subba
2003-11-20, 19:05
Fick sprickor första veckan när ja hämtat bilen.. :(

Härligt att punga ut några extra tusenlappar när man precis betalat
bilen med allt man har! ;)

M

Lindström
2003-11-20, 19:11
Att det var så veka bromsar på en bil som imprezan trodde jag inte.
Har sökt lite på trådar på forumet, men det varkar som om ALLA skivor är bäst. Beror väl lite på vem man frågar. Är inte så jätte sugen på att beställa från utriket, omdet inte är massor av billigare...
Vart vänder jag mig för att handla?

Lindstrom
2003-11-28, 13:01
Har kikat lite på www.subarustore.com Fick tips av en kille där att deras Power Slot skivor var bra. De verkar ju vara ganska billiga så man kan väl alltid prova. Nån som har nå erfarenheter av dem?

Subbarist
2005-12-19, 08:19
Du har PM

Manor
2005-12-19, 08:19
Hej !

Jag tillhör inte kategorin "aktiva" förare, och kör inte heller på bana. Mina originalskivor höll 10000 mil då de började bli lite för tunna i godset. Jag köpte nya skivor (och belägg) på Mekonomen, som har fungerat bra. Jag kan inte påstå att de är bättre än originalskivorna, men åtminstone inte sämre. Enligt tips som jag fick så skulle man inte satsa på "slitsade" skivor om man inte var väldigt aktiv (typ banåkare), samt att man också måste stå ut med det "durrande" oljudet vid inbromsning.

Bara ett tips som sagt.

mvh Mats N

Adsense Management by Losha