Visa fullständig version : Kan nån svara på detta?


Imp
2003-04-25, 17:45
Har funderat ett tag på att göra egna spoilers (kommer nog iofs aldrig hända men endå) eftersom jag tycker att dom flästa på marknaden antingen är för feta eller förlite moddade gämfört med orginal så då komemr frågan. Hur gör man en form och i vad för material osv sov sov nån som vet?

Frågade min Morbror som byggt båtar i bla glasfiber men han mummla bara om 12fot skråv så där blidde de ingen hjälp.

lunkan
2003-04-25, 20:59
Ska du göra en form av befintlig detalj så tar du loss den, köper ett släppmedel (vax) tex Norpols tror jag märket heter sen är det bara o börja vaxa 5-8ggr med helst ett dygn emellan vaxningarna! OBS! Förarbetet är väldigt viktigt annars får du inte loss formen från detaljen. Efter vaxningen så målar man på två lager med Gelcoat (den ger en blank o fin yta i formen). sen så lägger du på ett eller två lager med glasfiber/polyester första gången låter det härda ut för att sedan lägga på några lager till beroende hur många avgjutningar man har tänkt gör i formen, många avgjutningar=tjock form. Sedan är det bara avforma, kan vara lite bökigt men tar man det lite försiktigt så går det, ett tipps är att man kan använda tryckluft när man fått en glipa nånstans brukar underlätta lite. Sen när man använder formen så gäller det att vaxa den oxå speciellt i början! Lycka till!

En sista grej bara! Innan du börjar gjuta av nåt så Måste du kolla så att den kan lossna från den tänkta formen annars så måste du göra en delad form. Svårt att förklara men tex gjuta av en halv boll går ju bra men är den lite större än halv så blir det omöjligt att få ur den ur formen då måste man göra formen delbar.

Hoppas du förstod lite av vad jag skrev! (svårt att skriva förklaringar)

Lycka till ännu en gång /Micke

Imp
2003-04-25, 21:26
Mycket informationsrikt och bra svar det tackar jag väldans mycket för:)
får se om jag nu tar mig tid att göra en egen front.. vet precis hur den ska seut har bara lite ont om platts:)

lunkan
2003-04-26, 21:11
Mmm plats ja, det är ofta det som är problemet när man ska göra något. Speciellt om man ska hålla på o plasta för det luktar ju en del om polyestern så man kan ju inte vara i nån källare eller liknande (blir garanterat klagomål)

Kul att du förstod!!!

Adsense Management by Losha