Visa fullständig version : Lite hjälp om vinande ljud tack!


rallyjohan
2012-03-17, 19:10
Var ute och åkte idag, och jag vet inte riktigt för jag är förkyld och halvfebrig och jävlig med typ lock för öronen mm så det kan vara att jag irrar men jag tyckte det kom ett vinande ljud från passagerarsidan av bilen som ökade i takt med att jag accelererade och laddade med turbon.

Och detta ljud tror jag intet jag har hört tidigare. När man laddar på så har jag ju hört turbon ladda så klart tidigare, men det här ljudet var mer som en fläkt eller som om man inte stängt dörren ordentligt.

Körde försiktigt hem och öppnade huven och kollade lite och jag såg detta:

http://jnilssonfoto.se/imprezabilder/turbo.jpg

Kan de helt enkelt vara så att slangen från y-röret under intercoolern inte sitter på ordentligt på turbon? Att det blir ett läckage där så man bara behöver lossa slangklämman, trycka dit den och dra fast den? Bara kollar lite, har inget garage, det är mörkt och kallt och motorn var lite för varm för att mecka med.

rallyjohan
2012-03-18, 14:00
Plastslangen ser ju verkligen inte ut att sitta på ordentligt, och det är hård gammal plast, det måste ju vara detta som är problemet?

Ingen som vill lämna en kommentar och hjälpa mig lite?

Tror jag kan få på den bättre om jag lossar IC. Jag är ju ganska "mekrädd" av mig då jag använder bilen varje dag.
Något man bör tänka på när man lossar intercoolern?

Kan man byta upp slangen från Y-röret till en silikonslang?

rallyjohan
2012-03-18, 15:19
Börjar bli lite sorgligt det här att jag svara mig själv hela tiden men hittade detta superba dokument på hur man gör om någon mer skulle vilja veta.

http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CDMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.wrxtra.com%2FDocumentation%2F doc-1002.pdf&ei=TN9lT5f3OOOQ4gSWv-ziBw&usg=AFQjCNFz3F2dvCptt5LPA2BEdzPw8vokaw

Nikke McRae
2012-03-18, 20:26
Japp, du har svarat på din egen fråga flera gånger om.
Orginalplaströret är ingen höjdare, så det kan mycket väl vara hål på någon mer ställe också. Silikonslang är verkligen att rekommendera för att slippa framtida problem med läckage.
Brukar annars bara vara att lossa slangklämman och skjuta på den igen, för att sedan dra åt.

rallyjohan
2012-03-24, 11:01
Nu har jag gjort det största mekjobbet jag någonsin gett mig på. Något som jag trodde skulle vara helt omöjligt och otänkbart för några månader sedan, sjukt kul och lärorikt.

Lossade dumpventilen från IC, skruvade ur IC med yröret. Gjorde rent allt, kände på alla muttrar, slangklämmor på y-röret osv och drog sedan dit allt stenhårt.

http://jnilssonfoto.se/imprezabilder/turbotrubbel2.jpg

http://jnilssonfoto.se/imprezabilder/turbotrubbel1.jpg

Drog ut och körde en sväng(tyckte det var samma vinande ljud, men det kanske ska vara där?), och såg sedan detta:

http://jnilssonfoto.se/imprezabilder/turbotrubbel3.jpg

Drog åt ovanstående slangklämma, var ute och körde och laddade med turbon och inget läckage. Bilen går perfekt så det är nog ingenting.

Adsense Management by Losha