Visa fullständig version : Hur ser det ut inför nästa år?


Just try
2012-11-11, 13:50
Hej.

Vi är ett gäng medlemmar och säkert fler ändå som undrar lite över i vilken riktning klubben rör sig.

Vill börja med att säga att detta inte är någon kritik mot klubben utan mer lite funderingar/frågor.

Jag själv funderar på att betala in medlems avgiften för 2013 i månads skiftet som kommer. Tanken slog mig dock att jag inte hört/läst någonting om vad som är på g under 2013!

Blir det någon bankörning?. Emmaboda?, Storträff?. Eller är det fika träffar och utställnig som gäller?

För min egna personliga del så är det körningen och gemenskapen kring denna som är viktigast och också en av andledningarna till att jag en gång sökte mig till klubben. Försvinner denna del, försvinner en stor andledning för mig att vara medlem! Många av oss ses kanske nästan bara när det har varit körningar, då vi bor i olika delar av landet. Dock finns den största andledningen kvar och det är gemenskapen. Gemenskapen som vi har väger tungt och kommer göra mig till medlem även 2013!

Det förändrar dock inte min fråga och fundering över vad som kommer ske 2013!

Hoppas på ett kanon år även 2013 och kanske med lite bättre väder!

Mvh Magnus

Janne248
2012-11-14, 21:57
God kväll Magnus och alla andra Swedish Subaru Club medlemmar, forum medlemmar och allmänt intresserade av Subaru som råkar läsa denna tråd.

Till att börja vill jag tacka för att någon utanför styrelsen tar upp denna diskution.

Dock vill jag också påpeka att under de år jag varit med i klubbens styrelsen (2005->) så har vi mig veterligen inte presenterat något program, för nästa år så tidigt som i november. Men ju tidigare ju bättre! Då kan alla planera och bli med på allt och som du säger Magnus, gemenskapen är vikigt i vår klubb.

Den första oktober skickade jag ut ett email till alla som vid det tillfället var medlem i klubben där en summering av sommaren 2012 gjordes, mina reflektioner på denna samt, kanske viktgast, jag ställde frågan "Så min fråga till er, medlemmar i SSC; vad vill ni ha för klubbaktiviteter i fortsättningen? Skicka gärna e-mail till oss i styrelsen och berättat (se e-mail adress nedan). Vi sammanställer och delar med oss till regionsansvariga så kanske vi kan göra 2013 till ett ännu bättre år."
Till min förvåning så har inte styrelsen eller jag fått ett enda email, vilket jag bara kan tolka i att medlemmarna endera litar fullt och fast på styrelsen, regionsansvariga och andra som jobbar för klubben fixar att 2013 som de blir nöjda med, eller att intresset för klubben svaltnat så till den grad att ingen bryr sig.

Vilket av dessa alternativ som är svaret, eller om det finns ett tredje, vet jag inte, men om inte någon orkar skicka in förslag via email så kanske denna tråd kan fungera bättre!

Nu hoppas jag att alla 198st 2012-års medlemmar vill vara med ett år till oavsett vad som står på programmet, 300kr till SSC är inte det som gör det dyrt att vara Subaru intresserad.

Men tillbaka till Magnus fråga och vad som planeras nästa år.
Så som jag skrev i emailet första oktober så som det ser ut nu kommer det inte vara möjligt för klubben att vara med samarbetsklubbarna under nästa år. Det är helt enkelt för dyrt, det kostar oss c:a 30000:- av klubbkassan för att 31 st förare (2012's faktiska siffra) startar på totalt 4 träffar. Det är mer än hälften av de inkomster klubben har i form av medlemsavgifter och några andra inkomster finns inte idag. Detta är dock inte kommunicerat till samarbetsklubbarna ännu, vi har ej heller sett slutnota för i år så allt är preliminärt ännu.

Vad som hittills styrelsen diskuterat är att satsa under 2013 på mer mindre träffar i form av 2xEmmaboda (till självkostnadspris), 2xGrängesberg, 2x andra konbanor på andra platser i Sverige samt 1x storträff + årsmöte. Även styrelsen organiserade "köra-på-korkiga-vägar" träff samt blkörningsutbildning har diskuterats.

Blir vi inte med samarbetsklubbarna så kan vi alltid satsa på att köpa Rejsa platser och träffas som klubb iaf. Men som sagt någonting är inte 100% bestämt ännu.

Men jag repeterar frågan; "..vad vill ni ha för klubbaktiviteter i fortsättningen?"

Nikke McRae
2012-11-15, 08:55
Jag vill åka bana och kommer gärna på storträffen (bara den inte är sista helgen i Juni). :)

Woojen
2012-11-16, 23:56
Hejsan! Ny här i subaru träsket! men mina planer är att vara nästa säsongs färsking ;)!
Bana är väll mest focus riktat mot! Tycker även om småträffar samt gemenskap!

Janne248
2012-11-22, 22:17
208 som läst tråden och tre som bryr sig om vad som händer med klubben nästa år...?

andreasivarsson
2012-11-23, 11:11
Tjena!
Jag skulle vilja se en hel del körningar då jag kommer medverka på de jag kan. Sen e det ju definitivt inte fel med fler småträffar i regionen.
Vill absolut inte se att det blir en väldigt oaktiv klubb då man alltid hört att subaruklubben e så aktiv och bra.
Hoppas på ett händelserikt 2013 och att man kan lära sig köra fyrhjulsdrivet!!

Koffe
2012-11-23, 14:54
Att vi inte kommer kunna vara med i "kartellen" 2013 känns förstås tråkigt, men även jag har svårt att se hur vi skulle kunna motivera kostnaden med så få medverkande. Det får nog bli till att köpa Rejsa-platser istället.
I övrigt hoppas jag på många konbaneträffar. Är sugen på att testa både Gränges och ett torrt Emmaboda.
Storträffen är, som vanligt, en självklarhet!

/Koffe

Janne248
2012-11-23, 17:22
5 som bryr sig! Det tar sig!

Janne248
2012-11-23, 17:25
Att vi inte kommer kunna vara med i "kartellen" 2013 känns förstås tråkigt, men även jag har svårt att se hur vi skulle kunna motivera kostnaden med så få medverkande.

Ja Koffe, 30¨35000 kostar det av klubbkassan, dvs vi går det back, det är inte totalkostnaden. Så med 31 startade skulle vi behöva höja avgiften till 1500kr, vilket betyder att vi kommer att få 0 startande och gå ännu mer back.
Nu skall vi väl använda klubbkassan (dvs delar av medlemsavgifterna) till något, men så mycket pengar kan inte användas till att sponsra så få personer på event som desutom inte är klubbexklusiva.

alrik
2012-11-24, 18:57
Att betala 1500 kr för att köra bana är i sig en skitkostad på det stora hela av vad det kostar att ha en bil som är mer eller mindre bananpassad.

Folk som kör bana kommer fortsätta köra bana. Första banträffen kan vara till ett lägre pris typ 500kr för att kunna locka ev. nya att köra bana.

Att bankörning ska betalas till stor del av klubben är lite fel enligt mig.

Men de tyckte jag även när jag var betalande medlem. Nu vädrar jag bara lite tankar. :)

/Mikael

Kvarnis
2012-11-24, 22:15
Jag bryr mig,men hur min tid kan disponeras är en annan 5:a....

Ska ju bygga ny kåk, min tid minst sagt lite begränsad, men va f-n taklags fest & hyra av mitt svergis kanske ev ta över paul lr andy för mappning i samma veva kanske skulle kunna funka ;) :D

Vad kostar mittsverige Janne-E ? en hel dag på helgen ?

.zip
2012-11-24, 22:34
Vad kostar mittsverige Janne-E ? en hel dag på helgen ?

http://www.motorpark.se/info.asp

Personligen vill jag gärna se fler träffar på mittsverigebanan. Missade tyvärr förra årets träff vilket va surt då det inte kan bli närmre än så.

EDIT: Skulle t,om kunna tänka mig att punga ut 2k för en träff i Hörnesand bara för att det är så nära.

Janne248
2012-11-24, 22:57
Vad kostar mittsverige Janne-E ? en hel dag på helgen ?

Zip länkar till kostnaderna, inte så dyrt.
Som vi pratade om tidigare år, om man är några stycken kan man tom hyra en kväll och köra några timmar.

Red_Mike
2012-11-25, 11:40
Jag tycker det saknas för lite aktivitet i gnällbältet, från karlstad till stockholm med omnejd. Med tanke på att det finns flygfält som det körs på och två mindre banor i närheten som jag känner till. Jag har vart i grängesberg eftersom det endå var så pass nära och jag kom nästan iväg till storträffen i strängnäs men fick förhinder tyvärr. Det blir svårt för en som inte har släp elr körkort för det att ta sig ner till emmaboda tex utifall bilen skulle gå sönder. Bara en tanke jag har för att kanske få igång fler SSC:are att komma ut med bilarna.?

Jag har pratat med STIAndre på forumet och han verkar sugen på att ta tag i västerås regionen för att få saker och ting hända här omkring, Så behöver klubben nån ansvarig för västerås regionen så ta kontakt med STIAndre :)

Igge
2012-11-25, 12:26
Lättare körningar och träffar vore trevligt tycker jag.

Jag vill minnas att någon hade "roliga vägar"-körning till någon av vårens träffar. Den missade jag men konceptet lät intressant :-)

Konbanekörningar förekommer ju i Arboga några tillfällen per år.
Får man tro min kusin som är aktiv där är det inte bara snekörning med rökiga däck som de håller på med utan även konbana under tidtagning.
Kanske kan vara något?

[Tapatalk]

Ingvar
2012-12-09, 18:27
Som absolut gröngöling i denna klubb mestadels bestående av "åkare" med guldfälgar och avsågade avgasrör och blåa Imprezor kanske jag inte skulle yttra mig...

Men - alla aktiviteter är (sannolikt) bättre än inga.

Jag använder min diesel-Outback som rent transportmedel och har alltför väl en uppfattning vad som händer när man kör bana - vafan det finns ju gokart som tål litet törnar...

I Borås finns ett område som dom kör med terränggående bilar. Jag har promenerat här och det är verkligen inget för standardbilar.


Tittar man på flygfoton så ser man Volvos stora testbana litet utanför Borås. Undrar vad dom testar där? Knappast hur man byter halvljuslampor på en V70 iallafall...


Något som JAG skulle tycka vore intressant är ett gruppbesök hos en verkstad där det finns någon som verkligen vet hur dessa bilars framdrivningssystem fungerar. Efter att varit medlem i systerforumet swesubaru så har jag förstått att många med mig inte fattat hur det funkar, varför det blir olika egenskaper beroende på motorns varvtal etc

Christian S
2012-12-09, 21:16
Tittar man på flygfoton så ser man Volvos stora testbana litet utanför Borås. Undrar vad dom testar där? Knappast hur man byter halvljuslampor på en V70 iallafall...

du menar Hellered som ligger imellan Borås och Alingsås? där testas allt möjligt, har för mig att det va 16 olika banor varav en ska vara doserad så att om man ligger över 180 tror jag så kan man släppa ratten och den följer vägen själv.
sökte jobb som testförare där för några år sedan ;)

Daniel666
2012-12-09, 22:31
Som absolut gröngöling i denna klubb mestadels bestående av "åkare" med guldfälgar och avsågade avgasrör och blåa Imprezor kanske jag inte skulle yttra mig...

Men - alla aktiviteter är (sannolikt) bättre än inga.

Jag använder min diesel-Outback som rent transportmedel och har alltför väl en uppfattning vad som händer när man kör bana - vafan det finns ju gokart som tål litet törnar...

I Borås finns ett område som dom kör med terränggående bilar. Jag har promenerat här och det är verkligen inget för standardbilar.


Tittar man på flygfoton så ser man Volvos stora testbana litet utanför Borås. Undrar vad dom testar där? Knappast hur man byter halvljuslampor på en V70 iallafall...


Något som JAG skulle tycka vore intressant är ett gruppbesök hos en verkstad där det finns någon som verkligen vet hur dessa bilars framdrivningssystem fungerar. Efter att varit medlem i systerforumet swesubaru så har jag förstått att många med mig inte fattat hur det funkar, varför det blir olika egenskaper beroende på motorns varvtal etc


Här har vi ju killen med en intressant ide. Sen finns det ju en del "åkare" med guld-fälgar som vet hur dom skall brukas... ;)Och Gokart har ju sin charm men några av oss (inte mig då jag inte ens kör subba..) är ju inte rädda för det där märket man kan få.. så bankörning kanske man inte skall utesluta. Åka på studiebesök är ju aldrig fel, det har vi haft några i Fordklubben och det har ju varit uppskattat. Mer sådant, om inte för att samla medlemmarna. Tumme upp Ingvar :)

Nikke McRae
2012-12-10, 08:46
Som absolut gröngöling i denna klubb mestadels bestående av "åkare" med guldfälgar och avsågade avgasrör och blåa Imprezor kanske jag inte skulle yttra mig...


Klart du ska yttra dig. Men du verkar ha fördomar, lite konstigt att bli jämförda med 740 åkare. Vi har inte avsågade avgasrör, vi har dyra och välavstämda, specialbyggda, rostfria avgassystem. Subaru har guldfärg och rallyblå i generna sedan 90-talets rally era.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQATHAic9tM8yB0Y9Md33dobHPdCr_5_ 0h0QwZ_qw9U8I3l9dba

Jag tycker du ska komma och vara med på våra konbane och bankörningar, jag tror du kommer ändra uppfattning.
Väldigt trevlig gemenskap är det. Vi umgås, delar erfarenheter och kör vår takt för att lära hos, på ett säkert sätt, hur bilen fungarar och blir bättre bilförare. Det är väldigt få incidenter.

Det finns många här i klubben som skruvat isär sina bilar i molekyler, så kunskaperna finns här. Ofta får man mer och bättre hjälp här vid felsökning, än hos de flesta subaruverkstäder.

Ingvar
2012-12-12, 22:59
OK Micke McRae- kanske har jag fördomar och kanske gillar jag att sticka ut hakan... personligen tycker jag rostfria avgassystem är rena nyset - vassa kanter och det blir lätt sprickor i dem. Men visst - ett elpolerat avgassystem under bilen är ännu häftigare än det fåniga handtaget på bakluckan:p


Köra "konbana" låter inte så farligt som t.ex. rallycross.

Jag skall hålla ögonen öppna för att se om det finns några aktiviteter på vettigt avstånd hemifrån. Att åka ända till Dalarna för halka runt på en frusen sjö känns inte riktigt som min grej. Sådant bus gjorde jag för c:a 40 år sedan och jag är säker på att pimpelfiskarna är lika argsinta nu som då. Men visst hade det varit intressant att under kontrollerade former lära sig hur den egna bilen verkligen fungerar.

Det hade även varit intressant att göra ett besök på en verkstad (oavsett om det finns många som plockat isär allting och fått ihop det igen).
T.ex. hur ser verktyget ut för att justera ljusbilden? Det ser ju ut som om det skall vara en stor phillips-mejsel med rund klinga. I bilens instruktionsbok står hur man skall göra för att byta lampor men inte ett pip om hur man justerar ljusbilden såväl för halvljus, helljus och dimljus.

Ett besök hos en däckfirma t.ex. är en sådan där "entimmes-aktivitet" som borde gå lätt att arrangera i t.ex. Göteborg när det är lågsäsong för däck, typ slutet av januari men innan sportloven börjar.


Oavsett - jag gissar att det finns två huvudtyper av Subaruägare men jag ser inget problem i olika typer av aktiviteter - ju större bredd ju större kan vi bli.

Janne248
2012-12-13, 09:04
Oavsett - jag gissar att det finns två huvudtyper av Subaruägare men jag ser inget problem i olika typer av aktiviteter - ju större bredd ju större kan vi bli.

Amen to that!

BrOtTaRe
2013-01-05, 14:55
Hade varit trevligt med lite banåkning+ storträffen och lite mindre träffar och ``krokig väg åkning´´;) och det där med att klubben ska betala allting tycker jag verkar lite fel med tanke på att det är vi som bilägare som kör och där med inte bör ha något större problem med att betala lite mera för dessa körningar:)

Manor
2013-01-05, 21:00
Oavsett - jag gissar att det finns två huvudtyper av Subaruägare men jag ser inget problem i olika typer av aktiviteter - ju större bredd ju större kan vi bli.

Jag är också mer av Ingvar typen :).
Kör aldrig bana, men gillar att fika, tjöta...och polera :D.

roadtip85
2013-01-20, 19:47
Emmaboda, konbanekörningar och isträffar är det som är roligast att köra tycker jag.
Jag ser väldigt gärna flera i Stockholmsområdet, och hjälper gärna till att arrangera någon också!
Bankörning är också roligt såklart, framförallt när man jagar/jagas jag någon!

Annars är såklart storträffen rolig oavsett var den blir, pga det stora antalet medlemmar som ofta sluter upp.

Regionsträffar i form av fika, åka roliga vägar är också roliga. Men då jag ofta jobbar helger (som denna helg då folk ses i sthlm) så är det svårt att få ledigt varje gång, och då prioriterar jag när man får använda bilen mer.

Janne248
2013-02-04, 20:30
Nu finns det lite info om nästa år i denna tråd (http://www.subaruclub.se/forum/showthread.php?p=651453&posted=1#post651453).

För övrigt vad det gäller nästa år så planerar styrelsen följande; Emmaboda, Grängesberg, Lunda, SAD, Storträff + annat.

Hoppas att alla regionsansvariga planerar "enklare" träffar i form av Go-kart race, fika, köra krokiga vägar etc etc

Mer, mycket mer info kommer när vi har några datum, dock senast 28/2.

TypeR
2013-02-04, 21:25
It would be a shame to drop from the kartell but its certainly a big cost for the club if only 10 -15 are going to use it, I've joined to get some track time with like minded enthusiasts and have fun.

What about a club day/weekend to a track in France/Germany or even a weekend trip abroad as a club on some seriously windy roads d---0.o---b

Janne248
2013-02-04, 21:34
What about a club day/weekend to a track in France/Germany or even a weekend trip abroad as a club on some seriously windy roads d---0.o---b

Why not? New fresh idéas is needed!

TypeR
2013-02-04, 21:58
Col de turini for a start awesome rally stage south of France could be a fun road trip d---0.o---b

Igge
2013-02-04, 21:59
SAD = swedish active driving eller vad det nu heter i västerås? :)

[Tapatalk]

Ubbe
2013-02-05, 10:38
För övrigt vad det gäller nästa år så planerar styrelsen följande; Emmaboda, Grängesberg, Lunda, SAD, Storträff + annat.


Skitbra!

Jag tycker även det vore intressant med studiebesök, temakvällar och liknande som en del har vart inne på. Varför inte en kväll eller helgdag hos en bilvårdsfirma som kan gå igenom grunderna i polering och samtidigt sälja lite medel till klubbmedlemmar? Eller hos JRM, Trollspeed, etc. för lite info om mappning?

Janne248
2013-02-07, 11:19
Skitbra!

Jag tycker även det vore intressant med studiebesök, temakvällar och liknande som en del har vart inne på. Varför inte en kväll eller helgdag hos en bilvårdsfirma som kan gå igenom grunderna i polering och samtidigt sälja lite medel till klubbmedlemmar? Eller hos JRM, Trollspeed, etc. för lite info om mappning?

Bra idéer!

Gystompa
2013-02-24, 23:37
Bytte inte klubben namn för att vi skulle bli lite mer allmänna och inte enbart vara inriktad åt banracing imprezor?

OM vi nu gjorde detI så tycker jag inte att vi strävar efter den visionen genom att ens ha den här diskutionen.

Tycker man banåkandet är viktigare än klubben och märket i sig så då kanske man kan åka Ford istället.. o då ere fan illa! ;)

.zip
2013-02-25, 12:17
Majoriteten bestämmer. SSC har skickat ut frågor både via mail och forum vad medlemmar vill göra, så kommer det inte in några förslag blir det svårt att hitta på något som alla vill. Det verkat ju dock vara bana som folket vill mest.

Men nog har det varit andra aktiviteter än enbart bana?

Tapatalk @ GT-i9100

Zlasher
2013-02-25, 12:26
Att majoriteten vill åka bana stämmer väl inte heller riktigt. Då vi endast verkar vara typ 10 pers som är villiga att betala i förväg för det.
Så lär inte bli så mycket bankörning med ssc.

Konkörning och fler spontan träffar. Att fika är alltid najs. Kanske kan börja med att ha fasta träffar varje månad.
Alla kommer inte kunna varje gång. Men vore väl bra för att få folk att bli lite mer aktiva.
Studiebesök hos olika firmor lät som en bra ide. Om firmor är villiga dvs. Finns ju en del bil relaterade firmor i vårt land att välja på.

Men huvudsaken är väl att man ska få använda sin bil.
Om vi nu inte har råd för bankörningar. Så vad kan vi använda pengarna till? Kanske kan vi kan hyra en rullande bänk?
Eller någon form av utbildning? Såg på youtube när tyskarna fick köra halkbana med sina subbor. Såg skoj ut...
Finns det inga sådana möjligheter? Typ på gillinge eller någon annan "halkbana"?

Daniel666
2013-02-26, 10:15
Vad sägs om någon vår-träff här i GBG som vi har haft tidigare år? Kanske i samarbete med street performance och FCS. Bara en liten ide, hade varit kul att träffa lite gamla rävar och även nytt folk.

Lindbloom
2013-02-27, 20:40
Ser gärna med att de görs olika former av aktiviteter, storträffen va ju superkul på alla sätt:) Dock e väl allt som har med körning nått ja föredrar personligen men träffas å snacka lite skit över en kopp kaffe e aldrig fel heller:)
Så kommer va me på så mycke man kan i vår/sommar, ekonomin som sätter gränsen tyvärr nu när inte jobb e ivägen ;P
Så bara man vet hur schemat ser ut så kan man börja planera å boka:)

Janne248
2013-02-28, 23:48
Nu finns info uppe om nästa år!

Se tråd: http://www.subaruclub.se/forum/showthread.php?t=93794

Förslag på annat kan i forsättningen tas i denna tråd, allt snack om träffarna som presenteras i tråden, tas i den nya tråden.

Adsense Management by Losha