Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2008-04-12, 22:41
Lillmans avatar
Lillman Lillman är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: jul 2007
Ort: Stockholm, Stockholm, Sweden.
Inlägg: 44
Standard Motor byte i GT -00 till STI eller annan motor (+ drivlina kanske? )

Hej.

Som Topicen säger, kan man ta en motor från en STI, Type RA eller en 22b och stoppa ner i min gt ? råkade ur för ett motor ras igår =/.

lite små surt nu när våren är här men det är sånt som händer.
har kollat runt lite och en komplett motor verkar inte så värst dyr.

någon som har erfarenhet av detta ? eller det kanske är bäst att köpa en komplett donator bil ?

tacksam för all info jag kan få ang. ämnet

// Lillman
Svara med citat


  #2  
Gammal 2008-04-13, 00:27
Desens avatar
Desen Desen är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: maj 2006
Ort: Tollarp, Skane, Sverige.
Inlägg: 1 086
Standard RE: Motor byte i GT -00 till STI eller annan motor (+ drivlina kanske? )

Borde inte vara några problem om du bara mappar in allt rätt.
Annars går det ju att beställa fina nya kompletta block från tex www.rallispec.com
Kursen på dollarn är ju ganska fördelaktig för tillfället.


/Andreas, Skåne, Kristianstad

"The speed was good, but the corner was too tight" - J. Kankkunen

SS 2007 1.31.10 GT
SS 2008 Flat Out!
Svara med citat
  #3  
Gammal 2008-04-13, 13:12
Lillmans avatar
Lillman Lillman är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: jul 2007
Ort: Stockholm, Stockholm, Sweden.
Inlägg: 44
Standard RE: Motor byte i GT -00 till STI eller annan motor (+ drivlina kanske? )

har hittat en sti type r motor i japan som jag väntar besked om.

och i väntan på det tänkte jag plocka isär min för att fast ställa vad det är som har rasat, tror det är ram/stak lagren som har tackat för sig.

skiljer det sig mycke att plocka isär en boxer jämfört med en "vanlig" motor.

// Lillman

Svara med citat
  #4  
Gammal 2008-04-15, 16:59
b20mannens avatar
b20mannen b20mannen är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: aug 2003
Ort: .
Inlägg: 637
Standard RE: Motor byte i GT -00 till STI eller annan motor (+ drivlina kanske? )

Jag skulle avråda från att försöka renovera motorn själv om man inte har erfarenhet av det sen tidigare.
Räkna med att slangar, rör och andra attiraljer runt motorn lär behöva bytas. Och detta kan kosta duktigt mycket när man summerar.

Visst kan man stoppa en "vilken som helst" Imprezamotor i en GT.

Tar man en STI-motor så gäller det att få med motorkabelstammen komplett med luftmassemätare och styrbox. Det är klart görligt att transplantera in en STI-motor i en GT. Har du flis så kan du plocka i en sexväxlad STI-låda på en gång och få en genuint stark och driftsäker drivlina.

Jag har gjort detta, och det är ganska så problemfritt om man klarar av elen.

Det man ska vara vaksam med är helbilsgodkännandet. Därför kanske man ska akta sig för en 2,5-liters STI-motor.

22B-motor är ju en kul uppgradering då det är en closedeckad motor på 2,2 Liter. Kanske det "grundämne" som är mest tåligt för höga effektuttag i en Impreza?

Tyvvär så kan det vara svårt att hitta en 22B-motor. Jag har däremot lyckats hitta en helt ny sådan, och kommer att ha den monterad i min GT snart. Komplett med extra allt.

Mitt råd är att leta upp en komplett STI2,0-motor i bra skick, komplett med allt motorelektriskt, och stoppa i den motorn utan att ens öppna den.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2008-04-16, 21:59
Adam Ks avatar
Adam K Adam K är inte uppkopplad
Godlike!
 
Reg.datum: okt 2004
Ort: Stockholm, Sweden.
Inlägg: 1 741
Standard RE: Motor byte i GT -00 till STI eller annan motor (+ drivlina kanske? )

Om man av någon anledning inte vill byta elen, så är väl en möjlighet att byta bara blocket och behålla originalmotorns toppar? Eller är kamlägesgivare eller några andra givare eller annat ivägen för det?
Jag vet att man om man har en GT/WRX kommer vara utan starkare ventiler/fjädrar och STins högre lyft? och längre duration.
__________________
GT-98 STi-projekt
XT turbo-86 förvaltnings-projekt
Legacy spec b -05 drömbrukis
Svara med citat
  #6  
Gammal 2008-04-17, 05:31
lunkans avatar
lunkan lunkan är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: jun 2003
Ort: eskilstuna, sodermanland, sweden.
Inlägg: 1 293
Standard RE: Motor byte i GT -00 till STI eller annan motor (+ drivlina kanske? )

Dollarn är ju billig nu så ett 2,5L block från usa skulle jag satsa på ;) Låt nån firma göra om förbränningsrummet på GT topparna så det matchar med den större borren på 2,5án.
Svara med citat
  #7  
Gammal 2008-04-17, 11:25
b20mannens avatar
b20mannen b20mannen är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: aug 2003
Ort: .
Inlägg: 637
Standard RE: Motor byte i GT -00 till STI eller annan motor (+ drivlina kanske? )

Citat:
Om man av någon anledning inte vill byta elen, så är väl en möjlighet att byta bara blocket och behålla originalmotorns toppar?
Är ett annat synkmönster på STI-motorn. Så det ställer till det med motorstyrningen. Man gör sig själv en hejdundrande björntjänst om man har nya synkmönstret på vevsensorn och gamla mönstret på kamsensorn.
Svara med citat
  #8  
Gammal 2008-04-18, 17:52
Matmors avatar
Matmor Matmor är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jun 2003
Ort: .
Inlägg: 880
Standard RE: Motor byte i GT -00 till STI eller annan motor (+ drivlina kanske? )

STi-motorn är väl typ 100% plug and play mot GT-motorn av samma version? Eller har jag missat något?
Svara med citat
  #9  
Gammal 2008-04-18, 18:49
Adam Ks avatar
Adam K Adam K är inte uppkopplad
Godlike!
 
Reg.datum: okt 2004
Ort: Stockholm, Sweden.
Inlägg: 1 741
Standard RE: Motor byte i GT -00 till STI eller annan motor (+ drivlina kanske? )

Citat:
Är ett annat synkmönster på STI-motorn. Så det ställer till det med motorstyrningen. Man gör sig själv en hejdundrande björntjänst om man har nya synkmönstret på vevsensorn och gamla mönstret på kamsensorn.
Nu blev det plötsligt swahili.... Att delar i motorstyrningen inte lirar är jag med på, men VAD är detta? Och, äh, jag ska inte byta till STi-rova närmsta året iallafall :P
__________________
GT-98 STi-projekt
XT turbo-86 förvaltnings-projekt
Legacy spec b -05 drömbrukis
Svara med citat
  #10  
Gammal 2008-04-18, 19:03
b20mannens avatar
b20mannen b20mannen är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: aug 2003
Ort: .
Inlägg: 637
Standard RE: Motor byte i GT -00 till STI eller annan motor (+ drivlina kanske? )

Citat:
Nu blev det plötsligt swahili.... Att delar i motorstyrningen inte lirar är jag med på, men VAD är detta? Och, äh, jag ska inte byta till STi-rova närmsta året iallafall :P
Det sitter en liten "syltmunk" :) på vevaxeln, med "piggar" som har en viss placering.
Dessa piggar är placerade olika på nya och gamla motorerna.

Sen sitter det lite piggar på ett av kamdreven också. Även här skiljer det sig mellan gammalt och nytt.

Och dessa piggar ger ett "synkmönster" som är lite speciellt.
Precis som piggarna på ett självspelande piano, så ger olika placering av piggarna liksom "olika melodier".
Så man kan säga att de gamla "syltmunkarna" :) är programmerade liksom för vals, medan de på de nyare motorerna snarare spelar mazurka. :+

I en motorstyrbox väljer man att den ska lyssna på antingen gamla eller nya Impreza-synkmönstret.

Men det går inte att välja nya synkmönstret på bara kamhjulets piggar, och nya synkmönstret på bara "syltmunken" :) som snurrar runt med veven.

Men du kan ju riva isär motorn och "byta syltmunk på veven" så att säga. Så motorstyrningen inte försöker dansa både vals och mazurka. :)

Observera att jag försökte hålla detta på en simpel nivå, och dessutom la in en "syltmunk" i beskrivningen för att engagera även det mest vegeterande motorintellektet. ;)

Sen är det ju faktiskt fredag! :D
Svara med citat
  #11  
Gammal 2008-04-19, 15:00
larsallans avatar
larsallan larsallan är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: apr 2007
Ort: Kiruna.
Inlägg: 211
Standard RE: Motor byte i GT -00 till STI eller annan motor (+ drivlina kanske? )

Citat:
Jag skulle avråda från att försöka renovera motorn själv om man inte har erfarenhet av det sen tidigare.Räkna med att slangar, rör och andra attiraljer runt motorn lär behöva bytas. Och detta kan kosta duktigt mycket när man summerar.Visst kan man stoppa en "vilken som helst" Imprezamotor i en GT.Tar man en STI-motor så gäller det att få med motorkabelstammen komplett med luftmassemätare och styrbox. Det är klart görligt att transplantera in en STI-motor i en GT. Har du flis så kan du plocka i en sexväxlad STI-låda på en gång och få en genuint stark och driftsäker drivlina.Jag har gjort detta, och det är ganska så problemfritt om man klarar av elen.Det man ska vara vaksam med är helbilsgodkännandet. Därför kanske man ska akta sig för en 2,5-liters STI-motor.22B-motor är ju en kul uppgradering då det är en closedeckad motor på 2,2 Liter. Kanske det "grundämne" som är mest tåligt för höga effektuttag i en Impreza?Tyvvär så kan det vara svårt att hitta en 22B-motor. Jag har däremot lyckats hitta en helt ny sådan, och kommer att ha den monterad i min GT snart. Komplett med extra allt.Mitt råd är att leta upp en komplett STI2,0-motor i bra skick, komplett med allt motorelektriskt, och stoppa i den motorn utan att ens öppna den.
Nu måste du ju köpa ett 22b skärmbreddar kit och byta namn till "22bmannen".
Svara med citat
  #12  
Gammal 2008-04-21, 15:21
b20mannens avatar
b20mannen b20mannen är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: aug 2003
Ort: .
Inlägg: 637
Standard RE: Motor byte i GT -00 till STI eller annan motor (+ drivlina kanske? )

Citat:
Nu måste du ju köpa ett 22b skärmbreddar kit och byta namn till "22bmannen".
Jo, jag har insett detta. Men det blir ju en Fejk-22B, så då måste man ju kalla sig för 22gtmannen. Och det är ju inte lika tufft. :)

Sen kanske inte tanken var att stanna på 2,2 Liter...

Skärmbreddning står ju högt på listan framöver.
Svara med citat

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 15:56.