Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2007-10-16, 11:10
Andens avatar
Anden Anden är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Uppsala, Uppland, Sweden.
Inlägg: 48
Standard Laddtrycksspärr Nollställning

Jag monterade en DD på min i övrigt orginal MY99 GT, ställde laddtrycket till ca 1.1 bar.
Sen körde jag 1,5 dagar på SS utan problem då turbon plötsligt bara laddade ca 0,7 bar. Lyckades återställa laddtrycket genom att ta av ninuspolen ett tag, vred även ner DD:n ett varv. Provködre bilen på landsväg utan problem.
När jag körde nästa vända på SS återgick laddtrycket till 0,7, då hittade jag en sprucken slang från turbons trycksida till DD:n som jag självklart bytte.
Sen dess har jag inte lyckats återställa laddtrycksspärren och verkstan vill inte hjälpa mig utan att jag lämnar in bilen. Känns lite onödigt då jag har hört att det ska gå att återställa spärren utan datorhjälp.

/Patrik
Svara med citat


  #2  
Gammal 2007-10-16, 11:18
Matmors avatar
Matmor Matmor är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jun 2003
Ort: .
Inlägg: 880
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Får du några felkoder?
Svara med citat
  #3  
Gammal 2007-10-16, 12:51
Andens avatar
Anden Anden är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Uppsala, Uppland, Sweden.
Inlägg: 48
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Har inte gjort någon avläsning med dator så jag vet inte, men inget som tyder på det med tanke på lysande vaningslampor eller liknake.

Bilen går problem fritt iövigt.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2007-10-16, 13:02
specializeds avatar
specialized specialized är inte uppkopplad
Godlike!
 
Reg.datum: aug 2005
Ort: Trollhättan
Inlägg: 1 551
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

1. Det finns ingen sådan laddtryckspärr i org-ecu (som du måste "återställa" manuellt)

2: Bortse från det som stod här, var inte riktigt vaken när jag skrev ;)

Hur som helst finns det ingen `spärr`som kan sänka laddet konstant till lägre. Går du på spärren så rycker det till kraftigt, för att sedan fortsätta ladda på som vanligt igen.

Låter som läkage mellan turbon & Ic`n :)


Mvh.Mattias - http://www.garaget.org/?car=18857
----------------------------------
SS @ en halv förmiddag inklusive 3 snurrningar ;)
Svara med citat
  #5  
Gammal 2007-10-16, 21:16
Andens avatar
Anden Anden är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Uppsala, Uppland, Sweden.
Inlägg: 48
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Luftläckage är det inte, de va bland det första jag kollade.
Om det inte finns någon typ av spärr, vad skulle det då kunna vara istället? Tar jag bort DD:n och monterar allt till orginal så laddar det bara 0,5 bar!
Svara med citat
  #6  
Gammal 2007-10-16, 21:52
GT99s avatar
GT99 GT99 är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: sep 2004
Ort: Nyköping
Inlägg: 784
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Hej!
Här har du en sida med beskrvning av hur du läser av felkoder samt nollställer ecu:n.
http://www.derekcarswell.pwp.blueyon.../pages/ecu.htm
__________________
/Pontus Wagenius
-SSC#800

-Svartahålet
Svara med citat
  #7  
Gammal 2007-10-16, 22:09
Andens avatar
Anden Anden är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Uppsala, Uppland, Sweden.
Inlägg: 48
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Tack så mycket för den sidan, det va precis vad jag behöver.
Jag ska prova läsa av och nollställa ECU:n imorn, tack än en gång!!!
Svara med citat
  #8  
Gammal 2007-10-16, 22:41
Manors avatar
Manor Manor är inte uppkopplad
Forum Dinosaur!
 
Reg.datum: dec 2005
Ort: Stockholm, Akersberga, Sverige.
Inlägg: 4 709
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Ska man chansa på en felande LMM.
Om ECU:n gått ner i "limp-home-mode" så bör du kolla upp vad problemet är innan du resettar ECU:n.
__________________
Mats N - Suzuki Swift (2014), tidigare Outback 3.6R (2011) och GT-kombi (1999)
SSI #9
Svara med citat
  #9  
Gammal 2007-10-17, 05:51
Desens avatar
Desen Desen är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: maj 2006
Ort: Tollarp, Skane, Sverige.
Inlägg: 1 086
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Mja, det är ju ofta att en LMM kan vara halvvissen utan att trigga CEL, men om ECU känner av ett problem och den går i limpmode, borde den inte då ECU´n tända CEL?


/Andreas, Skåne, Kristianstad

"The speed was good, but the corner was too tight" - J. Kankkunen

SS 2007 1.31.10 GT
Svara med citat
  #10  
Gammal 2007-10-17, 07:24
Andens avatar
Anden Anden är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Uppsala, Uppland, Sweden.
Inlägg: 48
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Jo självklart ska jag kolla av ECU:n innan jag resettar den.
Men om det skulle vara LMM:en borde inte bilen gå dåligt då eller misstar jag mig då?
Svara med citat
  #11  
Gammal 2007-10-17, 19:10
Andens avatar
Anden Anden är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Uppsala, Uppland, Sweden.
Inlägg: 48
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Det gav inget resultat.
Det va inga loggade fel, prova nållställa ECU:n ädå men som väntat gav det inget resultat...
Svara med citat
  #12  
Gammal 2007-10-17, 19:15
.zips avatar
.zip .zip är inte uppkopplad
Megaposter!
 
Reg.datum: jun 2006
Ort: Nordmaling
Inlägg: 2 042
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Vad har du för laddtrycksmätare?

//.zip
__________________
//.zip
SSC: 1172
Svara med citat
  #13  
Gammal 2007-10-17, 22:48
Andens avatar
Anden Anden är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Uppsala, Uppland, Sweden.
Inlägg: 48
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

R serien från realcar, vet att det inte är nå bra grejer men visar iaf i närheten. Det känns att bilen inte har rätt turbotryck, är hur seg som helst...
Jag ska mäta med riktig mätare imorn tänkte jag.
Har monterat bort DD:n och monterat dit T korset så nu laddar turbon bara 0,5 bar...
Svara med citat
  #14  
Gammal 2007-10-18, 16:31
.zips avatar
.zip .zip är inte uppkopplad
Megaposter!
 
Reg.datum: jun 2006
Ort: Nordmaling
Inlägg: 2 042
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Har du rengjort DD? Det lilla "lufthålet" kan klegga igen av olja.
Kolla även att kulan och fjädern är som dom ska va.
Men som du sa. En riktig mätare är att föredra om man vill vara på säkra sidan.
Kolla NOGA efter läckage. Det kan vara dumpen som har börjat på läka, så kolla den oxå.

//.zip
__________________
//.zip
SSC: 1172
Svara med citat
  #15  
Gammal 2007-10-19, 07:07
Andens avatar
Anden Anden är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Uppsala, Uppland, Sweden.
Inlägg: 48
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Jo då, DD:n har jag gått igenom sån den är grön!
Ja det skulle ju kuna vara dumpen, den har ju nått år på nacken nu, ska kolla på det oxå...
Men efter jag monterade tillbaka T korset istället för DD:n så ha jag fått en felkod på luftmassemätaren, motorlampan lyser då och då vid kallstart en liten stund. Så jag ska försöka leta rätt på någon i närheten som kan tänka sig låna ut en så jag kan prova om det är den trotts allt...
Svara med citat
  #16  
Gammal 2007-10-19, 08:08
Manors avatar
Manor Manor är inte uppkopplad
Forum Dinosaur!
 
Reg.datum: dec 2005
Ort: Stockholm, Akersberga, Sverige.
Inlägg: 4 709
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Citat:
Jo då, DD:n har jag gått igenom sån den är grön!Ja det skulle ju kuna vara dumpen, den har ju nått år på nacken nu, ska kolla på det oxå...Men efter jag monterade tillbaka T korset istället för DD:n så ha jag fått en felkod på luftmassemätaren, motorlampan lyser då och då vid kallstart en liten stund. Så jag ska försöka leta rätt på någon i närheten som kan tänka sig låna ut en så jag kan prova om det är den trotts allt...
Det är väl klart att det är LMM:en.
__________________
Mats N - Suzuki Swift (2014), tidigare Outback 3.6R (2011) och GT-kombi (1999)
SSI #9
Svara med citat
  #17  
Gammal 2007-10-19, 15:09
Andens avatar
Anden Anden är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: feb 2007
Ort: Uppsala, Uppland, Sweden.
Inlägg: 48
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Haha, du låter själv säker... :D
Jag hoppas på att det är det :P
Svara med citat
  #18  
Gammal 2007-10-19, 18:01
Matss avatar
Mats Mats är inte uppkopplad
Megaposter!
 
Reg.datum: dec 2003
Ort: Ekenäs, Finland
Inlägg: 2 153
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Mats NNNN brukar alltid gissa på LMM så nån gång måste han ju ha rätt...

Till hans försvar så brukar han för det mesta ha rätt. Men om det säger nåt om kvaliteten på Subarus LMM eller Mats NNNN:s förmåga att gissa/veta låter jag vara osagt... ;-) :*

Mats
Type R '99
Svara med citat
  #19  
Gammal 2007-10-19, 21:52
Manors avatar
Manor Manor är inte uppkopplad
Forum Dinosaur!
 
Reg.datum: dec 2005
Ort: Stockholm, Akersberga, Sverige.
Inlägg: 4 709
Standard RE: Laddtrycksspärr Nollställning

Citat:
Mats NNNN brukar alltid gissa på LMM så nån gång måste han ju ha rätt...Till hans försvar så brukar han för det mesta ha rätt. Men om det säger nåt om kvaliteten på Subarus LMM eller Mats NNNN:s förmåga att gissa/veta låter jag vara osagt... ;-) :* MatsType R '99
Tack för de värmande orden Mats LLLLLLLLLL :* :* :* :D
__________________
Mats N - Suzuki Swift (2014), tidigare Outback 3.6R (2011) och GT-kombi (1999)
SSI #9
Svara med citat

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 13:32.