Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2007-10-18, 20:38
Carpe_Mes avatar
Carpe_Me Carpe_Me är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: sep 2007
Ort: .
Inlägg: 121
Standard Montera knocklink


Sökte runnt och förstod kanske 1 ord i 100 trådar!

Så hur kopplar man in den?
Fick med den monterad i bilen men den är inte inkopplad.
Fick dock med en extra knacksensor så det finns.
M8*30mm har jag någonstanns.

Men hur ska jag koppla in den? Villken av dom två kablarna från boxen är positiv? Av nån dum annledning så är ena svart och andra brun x(

Skriv gjärna så en 2åring kan förstå
Svara med citat


  #2  
Gammal 2007-10-18, 21:02
.zips avatar
.zip .zip är inte uppkopplad
Megaposter!
 
Reg.datum: jun 2006
Ort: Nordmaling
Inlägg: 2 042
Standard RE: Montera knocklink

Känsligheten på knocken ska vara inställd på max. Vredet ska skruvas helt medsols tills det tar stop.
1. Välj ut en bra plats för knocken
2. Öppna motohuven.
3. Skruva bort ICn (om du inte klarar detta så lägg bort alla verktyg och sälj knocken)
4. Gå ner på alla fyra på förarsidan (beror på vart du ska ha knocken) och slit bort gummipluggen som sitter på torpedväggen.
5. Mata, truga, tryck sensorn genom gummipluggen. Ta hjälp av lepsyl, olja, vit vasselin (vit vasselin har räddat många äktenskap)
6. Montera sensorn på valfri plats (det ska finnas två platser synligt och ledig) Dom befintliga skruvarna håller fast två stag, det går bara inte att missa dom.
7. Tryck tillbaka gummipluggen
8. Ordna jord och ström till dosan. Min har en röd och en svart kabel, svart var jord för mig. Strömmen tog jag från ignition via cd:n och jordningspunkt finns lite överallt.
9. Skaffa en kompis. Vrid på tändningen, knacka försiktigt på sensorn med valfritt verktyg medans någon kollar på dioderna.
10. Skruva tillbaka ICn
11. Stäng motorhuven.
12. Ut och gasa

Tror inte jag har glömt något.
//.zip
__________________
//.zip
SSC: 1172
Svara med citat
  #3  
Gammal 2007-10-18, 21:10
Desens avatar
Desen Desen är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: maj 2006
Ort: Tollarp, Skane, Sverige.
Inlägg: 1 086
Standard RE: Montera knocklink

Där ska vara 4 trådar varav 2 går till sensorn och två till strömförsörjningen. De till strömförsörjningen är röd +12v och svart till jord. De 2 till sensorn ska vara svart och brun varav den svarta ska vara på jordstiftet på sensorn och den bruna på andra siftet. Vilket som är jordstiftet på sensorn får du reda på genom att ohm mäta mellan ett stift och metallen på undersidan av sensorn för att se vilket du får kontakt på. Det stift som har konstant kontakt med sensorns undersida är jordstiftet.


/Andreas, Skåne, Kristianstad

"The speed was good, but the corner was too tight" - J. Kankkunen

SS 2007 1.31.10 GT
Svara med citat
  #4  
Gammal 2007-10-19, 10:15
Matmors avatar
Matmor Matmor är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jun 2003
Ort: .
Inlägg: 880
Standard RE: Montera knocklink

Allt har redan sagts, men knacka inte på sensorn för att testa den, utan på blocket brevid den när du monterat den.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2007-10-19, 10:28
Carpe_Mes avatar
Carpe_Me Carpe_Me är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: sep 2007
Ort: .
Inlägg: 121
Standard RE: Montera knocklink

jaha men dåså.
Trodde man skulle koppla in sig i elsystemet och till knacksensorn med dom två sladdarna. Men det här var ju inge svårt alls ju, fixar man ju medans kaffekokarn brummar på.

Får ta och riva loss konsollen i bilen då, efter som knocklinken inte lyser alls när tändningen är på så är den ju knappast inkopplad där heller då.

Föresten, tål knacksensorn stötar?
Halkade i trappan igår och tappade den :-(


Tack för svaren !
Svara med citat
  #6  
Gammal 2007-10-19, 14:16
Matmors avatar
Matmor Matmor är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jun 2003
Ort: .
Inlägg: 880
Standard RE: Montera knocklink

Det är väl generellt obra att tappa den/slå på den, men montera och se hur det verkar. Ett tips är att verifiera att den verkligen gör sitt jobb rätt mha det cans (motorstetoskop eller vad det nu kan heta på svenska). Annars kan du inte vara säker på att den inte är för okänslig/känslig.
Svara med citat
  #7  
Gammal 2010-03-03, 20:42
Bjorkens avatar
Bjorken Bjorken är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: okt 2009
Ort: .
Inlägg: 11
Standard RE: Montera knocklink

Drar upp en gammal tråd.
Börjat fundera på att skaffa en knocklink till bilen .
Undrar jag bara får man med allt som behövs för installation om man beställer en knocklink på motornord?
Sensor och sånt här de finns med där eller?

Mvh
Svara med citat
  #8  
Gammal 2010-03-04, 16:51
.zips avatar
.zip .zip är inte uppkopplad
Megaposter!
 
Reg.datum: jun 2006
Ort: Nordmaling
Inlägg: 2 042
Standard RE: Montera knocklink

Du behöver mätaren och sensorn.
http://www.motornord.se/system/websh...2773&PID=74121

http://www.motornord.se/system/websh...2773&PID=74120

//.zip
__________________
//.zip
SSC: 1172
Svara med citat

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 13:41.