Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #126  
Gammal 2016-10-05, 10:03
Koffes avatar
Koffe Koffe är inte uppkopplad
Suppleant
 
Reg.datum: maj 2007
Ort: Södertälje
Inlägg: 833
Standard

Det ser onekligen betydligt bättre ut än tidigare, men fortfarande inte helt OK då IAM inte är uppe på 16. Så helt perfekt är nog inte mappen...

/Amatörförståsigpåaren
Svara med citat


  #127  
Gammal 2016-10-05, 15:38
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig Öst
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 087
Standard

Jag instämmer. Är inte IAM 16 är det någonting som bör ses över!
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #128  
Gammal 2016-10-05, 16:21
MarreXs avatar
MarreX MarreX är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jul 2015
Inlägg: 158
Standard

Jag är mera inne på läckage eller annan givare eftersom felen även var på original mappen?
Svara med citat
  #129  
Gammal 2016-10-05, 17:06
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig Öst
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 087
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av MarreX Visa inlägg
Jag är mera inne på läckage eller annan givare eftersom felen även var på original mappen?
Fullt möjligt, som sagt: Något bör ses över

Gå igenom efter läckage.
Långsökt: men skrapa jordpunkter. Taskig jord har jag hört andra ha problem med givarvärden etc. (aldrig subaru, men att ha fräscha jordpunkter är väl aldrig dåligt...)
Annars kan det ju vara tjall på lambdasonden som LMM kontrolleras mot eller knacksensorn som ger falska utslag
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #130  
Gammal 2016-10-05, 18:10
Patrick P931s avatar
Patrick P931 Patrick P931 är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: okt 2010
Ort: Stockholm, mitt i smeten.
Inlägg: 1 175
Standard

Börja med att bara tanka 98 oktan, du kan ha fått en rom avsedd för högre oktan än du kör på.
Fortsätter det spika trots 98, dvs IAM inte på 16, bör du justera tändkurvan i din mappning.
__________________
Mappar i Sthlm!
Maila: smart44brabus at gmail.com
Svara med citat
  #131  
Gammal 2016-10-05, 18:45
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig Öst
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 087
Standard

Tog 98 oktan för givet :P
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #132  
Gammal 2016-10-06, 08:29
MarreXs avatar
MarreX MarreX är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jul 2015
Inlägg: 158
Standard

Jag kör bara 98 oktan nu, den är mappad för enbart det.
Skall kolla igenom slangar på insugssidan och försöka logga lambda bara tid finns..
Svara med citat
  #133  
Gammal 2016-10-06, 15:33
Patrick P931s avatar
Patrick P931 Patrick P931 är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: okt 2010
Ort: Stockholm, mitt i smeten.
Inlägg: 1 175
Standard

Gör om loggen med laddtryck och parametrarna jag efterfrågade sist. Du behöver inte göra en ecu reset först, onödigt spikande, men en reset och sen låta IAM klättra till 16 hade varit väldigt önskvärt... men som sagt - onödigt spikande.
__________________
Mappar i Sthlm!
Maila: smart44brabus at gmail.com
Svara med citat
  #134  
Gammal 2016-10-06, 19:01
MarreXs avatar
MarreX MarreX är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jul 2015
Inlägg: 158
Standard

Har mailat dig ny logg Patrick, behövs det efter reset fixar jag det med!
Svara med citat
  #135  
Gammal 2016-10-09, 09:07
Patrick P931s avatar
Patrick P931 Patrick P931 är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: okt 2010
Ort: Stockholm, mitt i smeten.
Inlägg: 1 175
Standard

Marre, bättre att lägga upp allting här så fler kan lära sig.

Marre mailade mig loggen, kollade snabbt och det ser ut som en för vass tändkurva. Fördelen är att Marre, tack vare Subarus ganska smarta knackreglering, fått fram en tändkurva som skulle fungera. Kan vara en god idé att bygga en ny tändmapp utifrån det.
__________________
Mappar i Sthlm!
Maila: smart44brabus at gmail.com
Svara med citat
  #136  
Gammal 2016-10-11, 18:41
MarreXs avatar
MarreX MarreX är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jul 2015
Inlägg: 158
Standard

Absolut, här finns loggen för den som vill se.
https://www.dropbox.com/s/7e3zjj2m6p...80255.csv?dl=0
Förklara gärna mer om tändkurva utifrån loggen!
Svara med citat
  #137  
Gammal 2016-10-12, 21:39
Patrick P931s avatar
Patrick P931 Patrick P931 är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: okt 2010
Ort: Stockholm, mitt i smeten.
Inlägg: 1 175
Standard

Knackregleringen har reglerat tändningen till siffror som fungerar, med de värden du har loggat nu borde det inte spika. Du kan då ta dessa värden på varv, total timing och load och sen börja bygga en tändkurva utifrån dessa.

Sedan jämför du dina loggade värden med de i dina mappar och sänker tändningen med motsvarande mängd i de celler som du inte har loggade värden på.

Du kommer att behöva ett program som visar mapparna i 3D, här brister tyvärr gratisprogrammen - men det går att rita upp i excel och/eller använda programmet "timing editor".

Tar en stund, men blir helt ok med lite kärlek!

__________________
Mappar i Sthlm!
Maila: smart44brabus at gmail.com
Svara med citat
  #138  
Gammal 2016-10-13, 09:11
InzoLinos avatar
InzoLino InzoLino är inte uppkopplad
Vice Ordförande
 
Reg.datum: dec 2010
Ort: Kungsbacka
Inlägg: 732
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Patrick P931 Visa inlägg
Knackregleringen har reglerat tändningen till siffror som fungerar, med de värden du har loggat nu borde det inte spika. Du kan då ta dessa värden på varv, total timing och load och sen börja bygga en tändkurva utifrån dessa.

Sedan jämför du dina loggade värden med de i dina mappar och sänker tändningen med motsvarande mängd i de celler som du inte har loggade värden på.

Du kommer att behöva ett program som visar mapparna i 3D, här brister tyvärr gratisprogrammen - men det går att rita upp i excel och/eller använda programmet "timing editor".

Tar en stund, men blir helt ok med lite kärlek!

Lite OT kanske

Men vill påstå att man kan få upp map i 3D vy i ROMRAIDER.. har pillat väldigt lite så kanske inte är alla mappar som går att se i 3D. Jag har kikat på bränsle o ladd
__________________
instagram >> fiddefuling
Svara med citat
  #139  
Gammal 2016-10-13, 11:59
Patrick P931s avatar
Patrick P931 Patrick P931 är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: okt 2010
Ort: Stockholm, mitt i smeten.
Inlägg: 1 175
Standard

Inte alls OT!

Det går att få upp en 3D vy i både RomRaider och EcuFlash, men programmen är inte lika snajdiga som de man betalar för.
__________________
Mappar i Sthlm!
Maila: smart44brabus at gmail.com
Svara med citat

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 09:56.