Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2013-04-07, 23:13
Jocke.Ts avatar
Jocke.T Jocke.T är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Halmstad
Inlägg: 539
Question Alla ni med nyare bilar och bytt Styrsystem?

Jag går i funderingarna om att byta till et Link G4 nån gång i framtiden men undrar lite hur alla ni med bytt styrsystem gör med besiktningen.

På bilprovningens webbsida så står det såhär:
På bensindrivna personbilar från 2002 samt dieseldrivna personbilar från 2004, med en maxvikt på 3 500 kilo gör vi en elektronisk miljökontroll, OBD- kontroll. Kontrollen genomförs med hjälp av ett diagnosverktyg som kopplas in i ett uttag som normalt sitter under instrumentpanelen. Verktyget läser ut samtliga registrerade felkoder som påverkar bilens utsläpp.

Samt

Anmärkningen ”Omborddiagnossystem, anslutning/uppkoppling kan inte ske” innebär att vår utrustning inte får ett standardiserat svar från fordonet vilket resulterar i ovanstående anmärkning. Fordonet måste då underkännas.


Vilket betyder att om jag kör med eftermarknadssprut som Link G4 så kommer dom inte kunna läsa ut felkoder och därmed underkänna bilen.

Då tänker jag direkt att man borde kunna sätta tillbaka original styrbox och köra in och besiktiga bilen. MEN då måste ju den också vara mappad för den hårdvara som sitter på bilen som eventuellt strokerkit, spridare, turbo, fmic osv. Och det blir ju jävligt dyrt att både mappa Linket och även mappa originalboxen.

Så, hur gör alla ni som kör med lite mer klös i spisen och även har bytt sprut?

Mvh Jocke


EDIT: Om detta finns att läsa här Bilprovningen

Senast redigerad av Jocke.T den 2013-04-07 klockan 23:17.
Svara med citat


  #2  
Gammal 2016-10-03, 21:25
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig Öst
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 087
Standard

Bumpar tråden i hopp om en lösning som inte innebär att jag behöver byta ECU, även om det är rätt enkelt :P
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #3  
Gammal 2016-10-03, 21:35
Jocke.Ts avatar
Jocke.T Jocke.T är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Halmstad
Inlägg: 539
Standard

Oj, denna tråden hade jag glömt av :-P
Kan meddela att jag köpte ett nytt sprut, ett SimTek, men använde aldrig det.
Utan istället så mappades original sprutet med Ecutek.
...Dock så är bilen såld, så är du sugen på ett SimTek med upplåst ALS och Lauch så säg till ;-)
Svara med citat
  #4  
Gammal 2016-10-03, 22:07
Kvarniss avatar
Kvarnis Kvarnis är inte uppkopplad
Revisor
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Ö-vik
Inlägg: 5 188
Standard

Vad kör du med för saker som förutom link ecu'n?
Högst tveksam att om man skulle kunna köra med nått mot diagporten som kommer funka...ganska säker att det kommer märkas. Nyare bilar kör väl iofs Dan och då skulle det kanske kunna lösas.

Men har du inte kabel att mappa ord ecu?
Måste väl krävas väldigt lite för att kunna köra genom besiktningen
Svara med citat
  #5  
Gammal 2016-10-03, 22:57
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig Öst
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 087
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Kvarnis Visa inlägg
Vad kör du med för saker som förutom link ecu'n?
Högst tveksam att om man skulle kunna köra med nått mot diagporten som kommer funka...ganska säker att det kommer märkas. Nyare bilar kör väl iofs Dan och då skulle det kanske kunna lösas.

Men har du inte kabel att mappa ord ecu?
Måste väl krävas väldigt lite för att kunna köra genom besiktningen
Jo jag kan ju antagligen väldigt lätt mappa boxen för 1000cc-spridarna och så, men fanns det en enkel lösning hade det ju varit schysst

Typ en billig dummy att sätta istället för vanliga uttaget som säger "all clear"

Citat:
Ursprungligen postat av Jocke.T Visa inlägg
Oj, denna tråden hade jag glömt av :-P
Kan meddela att jag köpte ett nytt sprut, ett SimTek, men använde aldrig det.
Utan istället så mappades original sprutet med Ecutek.
...Dock så är bilen såld, så är du sugen på ett SimTek med upplåst ALS och Lauch så säg till ;-)
Nä, sitter med ett link som gör sitt jobb. Om inte Simteket säljs till äckligt förmånligt pris då :P
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #6  
Gammal 2016-10-04, 08:28
Kvarniss avatar
Kvarnis Kvarnis är inte uppkopplad
Revisor
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Ö-vik
Inlägg: 5 188
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Igge Visa inlägg
Jo jag kan ju antagligen väldigt lätt mappa boxen för 1000cc-spridarna och så, men fanns det en enkel lösning hade det ju varit schysst

Typ en billig dummy att sätta istället för vanliga uttaget som säger "all clear"

Har funderat lite på det tidigare men då jag mest haft äldre bilar har det inte arit ett problem.

Syvecs skulle säkert kunna prata can, även Alkatec och Simtek.
Ställ frågan på 22B alt Nasioc eller Links forum
Problemet är väl att du måste skicka ut ett rent allmänt protokoll.
Har inte jobbat med just can men med profibuss måste man ju ha rätt config fil för att det ska funka. Ecu'r tenderar ju att anpassat sitt oftast...
Svara med citat
  #7  
Gammal 2016-10-04, 08:48
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig Öst
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 087
Standard

Verkar som man behöver g4+ för den funktionen

ECU byte snart då...
Måste bara fixa avgasläckaget först
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 03:45.