Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #26  
Gammal 2014-05-28, 20:18
rallyjohans avatar
rallyjohan
Guest
 
Inlägg: n/a
Standard Mappning Impreza Type R

Citat:
Ursprungligen postat av Igge Visa inlägg
Då är jag inte ensam med knackande jrm mappning alltså

Skickat från min D5503 via Tapatalk

Nope, den första mappningen var helt förkastlig. Tur jag körde som en gammal tant första året. Kom till Trollhättan och mappa om igge så kan vi ta en burgare medan du väntar

Vad jag förstår så mappar jrm inte ens med lurar på, men jag kanske har fel?

Senast redigerad av rallyjohan den 2014-05-28 klockan 20:20.
Svara med citat


  #27  
Gammal 2014-05-28, 20:18
karlbergs avatar
karlberg karlberg är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: maj 2013
Ort: Götelaborg
Inlägg: 348
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Igge Visa inlägg
Då är jag inte ensam med knackande jrm mappning alltså

Skickat från min D5503 via Tapatalk

Amen vafan gubbar :P

Jag som Äntligen hade bestämmt mig...

haha ne men tänkte be dem hålla nere lite på HK/NM för att de ska vara lindrigare för Drivlinan :P

BLir ju en del kamekazi starter :P
Svara med citat
  #28  
Gammal 2014-05-28, 20:52
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig Öst
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 087
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av karlberg Visa inlägg
Amen vafan gubbar :P

Jag som Äntligen hade bestämmt mig...

haha ne men tänkte be dem hålla nere lite på HK/NM för att de ska vara lindrigare för Drivlinan :P

BLir ju en del kamekazi starter :P
Du kan ju vara tydlig med det och be dom köra lite fett på hög last (min går snålare än original och andra mappar jag kikat på vid varv o wot)

nu är inte jag allvetande men det känns väl som ett alternativ?




Citat:
Ursprungligen postat av rallyjohan Visa inlägg
Nope, den första mappningen var helt förkastlig. Tur jag körde som en gammal tant första året. Kom till Trollhättan och mappa om igge så kan vi ta en burgare medan du väntar

Vad jag förstår så mappar jrm inte ens med lurar på, men jag kanske har fel?
Har börjat köpa grejer för att mappa om själv så det känns ovärt :P

Edit: får hitta på någon annan anledning att käka burgare

Skickat från min D5503 via Tapatalk
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #29  
Gammal 2014-05-28, 21:16
rallyjohans avatar
rallyjohan
Guest
 
Inlägg: n/a
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Igge Visa inlägg
Har börjat köpa grejer för att mappa om själv så det känns ovärt :P

Edit: får hitta på någon annan anledning att käka burgare

Skickat från min D5503 via Tapatalk

Spännande, hoppas du lyckas! Jepp, dyker väl kanske upp på nån bandag framåt sensommaren
Svara med citat
  #30  
Gammal 2014-05-28, 21:49
kleiniss avatar
kleinis kleinis är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: nov 2010
Ort: Linköping
Inlägg: 680
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av karlberg Visa inlägg
Amen vafan gubbar :P

Jag som Äntligen hade bestämmt mig...

haha ne men tänkte be dem hålla nere lite på HK/NM för att de ska vara lindrigare för Drivlinan :P

BLir ju en del kamekazi starter :P

de är roligt att du tror drivlinan håller om du tar ut mindre effekt, de är inte vid start som du har 280 whp precis. ja skulle då välja en koppling som är på gränsen så den slirar lite istället för o slå av alla drev i lådan.

den svara imprezan jag var o mappa åt en kompis på ags kolla in jrms mapp, tändningen var 10 % grader
HÖGRE än när tony var klar och hade då 348whp vid 1,8 bar

undrar om han sålde sitt sprut när motorn rasa,

finns även en film på en impreza som jrm mappat med lätta spikningar den rasa efter 300 mil synd när de är så mycket pengar nerlagda på motorn (ägaren kände inte av de )
__________________
http://www.garaget.org/?car=226266 kolla in, ge förslag samt betyg
Svara med citat
  #31  
Gammal 2014-05-28, 23:53
karlbergs avatar
karlberg karlberg är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: maj 2013
Ort: Götelaborg
Inlägg: 348
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kleinis Visa inlägg
de är roligt att du tror drivlinan håller om du tar ut mindre effekt, de är inte vid start som du har 280 whp precis. ja skulle då välja en koppling som är på gränsen så den slirar lite istället för o slå av alla drev i lådan.

den svara imprezan jag var o mappa åt en kompis på ags kolla in jrms mapp, tändningen var 10 % grader
HÖGRE än när tony var klar och hade då 348whp vid 1,8 bar

undrar om han sålde sitt sprut när motorn rasa,

finns även en film på en impreza som jrm mappat med lätta spikningar den rasa efter 300 mil synd när de är så mycket pengar nerlagda på motorn (ägaren kände inte av de )
Klart jag kommer köra på en "sämre" koppling, hellre att kopplingen tar stryk än att lådan tar hela smällen...

okej sjukt segt om bilen skulle spika.. får hoppas på att dem gör jobbet rätt...

ber dem köra lite fett vid höga varv
Svara med citat
  #32  
Gammal 2014-05-29, 00:07
adrenalins avatar
adrenalin adrenalin är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: dec 2012
Ort: Västerås
Inlägg: 456
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av rallyjohan Visa inlägg
Ja det lär du ju få göra
Hahah. Är det verkligen så många som fått en dålig mapp hos JRM? Verkar ju galet med tanke på antalet de mappat.
__________________
///STi Power
Svara med citat
  #33  
Gammal 2014-05-29, 00:34
Marcus_peterssons avatar
Marcus_petersson Marcus_petersson är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: maj 2011
Ort: Linköping
Inlägg: 182
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av adrenalin Visa inlägg
Hahah. Är det verkligen så många som fått en dålig mapp hos JRM? Verkar ju galet med tanke på antalet de mappat.
En missnöjd kund hörs 100 gånger mer än en nöjd kund
__________________
Marcus Petersson
Svara med citat
  #34  
Gammal 2014-05-29, 01:10
Jonlans avatar
Jonlan Jonlan är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: mar 2012
Ort: Undersåker
Inlägg: 21
Standard Nöjd med JRM

Jag har har och har haft JRM mappade motorer och är hittills mycket nöjd.
Svara med citat
  #35  
Gammal 2014-05-29, 06:44
kleiniss avatar
kleinis kleinis är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: nov 2010
Ort: Linköping
Inlägg: 680
Standard

vet du om de stämmer att jrm inte vill ha någon i mappningslokalen under pågånde mappning ?
__________________
http://www.garaget.org/?car=226266 kolla in, ge förslag samt betyg
Svara med citat
  #36  
Gammal 2014-05-29, 08:39
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig Öst
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 087
Standard

Mina knackningar hade inte märkts om jag inte kopplar in datorn, ser bara att tändningen backat mycket
Kanske är många som är ovetande?

Men säkerligen finns det dom som fått en bra mapp också
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #37  
Gammal 2014-05-29, 11:43
adrenalins avatar
adrenalin adrenalin är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: dec 2012
Ort: Västerås
Inlägg: 456
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Jonlan Visa inlägg
Jag har har och har haft JRM mappade motorer och är hittills mycket nöjd.
Har du kollat mappen på datorn då? Det verkar ju inte märkas av om man inte gjort det.
__________________
///STi Power
Svara med citat
  #38  
Gammal 2014-05-29, 12:00
rallyjohans avatar
rallyjohan
Guest
 
Inlägg: n/a
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kleinis Visa inlägg
vet du om de stämmer att jrm inte vill ha någon i mappningslokalen under pågånde mappning ?

Det vill ju ingen ha, då det kan flyga stenar och liknande som kan skada folk.
Svara med citat
  #39  
Gammal 2014-05-29, 14:03
TomKs avatar
TomK TomK är inte uppkopplad
Posting Guru!
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 175
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av rallyjohan Visa inlägg
Det vill ju ingen ha, då det kan flyga stenar och liknande som kan skada folk.
Flyga stenar?? Mappar du i ett grustag
Svara med citat
  #40  
Gammal 2014-05-29, 15:29
rallyjohans avatar
rallyjohan
Guest
 
Inlägg: n/a
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TomK Visa inlägg
Flyga stenar?? Mappar du i ett grustag

Haha va? Nä från rullarna, sitter ju oftast lite stenar i däckspringorna och står du där och filmar ett par meter bort kan ju en sten komma flygande med en jävla hastighet och göra dig blind, typ.
Svara med citat
  #41  
Gammal 2014-05-29, 18:51
Christian Ss avatar
Christian S Christian S är inte uppkopplad
Megaposter!
 
Reg.datum: jun 2009
Ort: Partille
Inlägg: 2 272
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av rallyjohan Visa inlägg
Haha va? Nä från rullarna, sitter ju oftast lite stenar i däckspringorna och står du där och filmar ett par meter bort kan ju en sten komma flygande med en jävla hastighet och göra dig blind, typ.
är ju inte alla som använder rullar, vissa kör ju med rotortest och dom skruvas ju fast på naven.
__________________
Mvh Christian
Min fd Subaru Impreza STI Type R V4 på GARAGET.ORG
Svara med citat
  #42  
Gammal 2014-05-29, 20:00
kleiniss avatar
kleinis kleinis är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: nov 2010
Ort: Linköping
Inlägg: 680
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Christian S Visa inlägg
är ju inte alla som använder rullar, vissa kör ju med rotortest och dom skruvas ju fast på naven.
Precis, jag vill vara med o se o höra så allt går rätt till de gör också att jag ser att timmarna jag betalar för blir rätt använda och de inte bara läggs in en mapp o så är de klart,

Även brukar de hända en del saker med läckage o är man med kan man fixa de relativt snabbt. Kommer de stenar ja då flyger de ju rakt bak o får man för sig o ha nyllet bakom ett däck som snurrar mellan 100 och 240 km/h får man skylla sig själv
__________________
http://www.garaget.org/?car=226266 kolla in, ge förslag samt betyg
Svara med citat
  #43  
Gammal 2014-05-29, 20:06
kleiniss avatar
kleinis kleinis är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: nov 2010
Ort: Linköping
Inlägg: 680
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Igge Visa inlägg
Mina knackningar hade inte märkts om jag inte kopplar in datorn, ser bara att tändningen backat mycket
Kanske är många som är ovetande?

Men säkerligen finns det dom som fått en bra mapp också
Vad har du för Max tändning ? Innan ags börja nappa var vår på 29 när Tony var klar hade vi den på 19 grader visserligen inte samma setupp men han tyckte de var mycket för en boxer motor
__________________
http://www.garaget.org/?car=226266 kolla in, ge förslag samt betyg
Svara med citat
  #44  
Gammal 2014-05-29, 22:21
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig Öst
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 087
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kleinis Visa inlägg
Vad har du för Max tändning ? Innan ags börja nappa var vår på 29 när Tony var klar hade vi den på 19 grader visserligen inte samma setupp men han tyckte de var mycket för en boxer motor
ca 29° är den "brutalaste" förtändningen jag hittar om IAM går på max om jag fattat rätt ur det här med mappningar
Alltså i mappningen
Nu knackar den så IAM är nere på hälften och vid dagens svep på femman fick jag ca 20° på varv
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #45  
Gammal 2014-05-29, 23:41
kleiniss avatar
kleinis kleinis är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: nov 2010
Ort: Linköping
Inlägg: 680
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Igge Visa inlägg
ca 29° är den "brutalaste" förtändningen jag hittar om IAM går på max om jag fattat rätt ur det här med mappningar
Alltså i mappningen
Nu knackar den så IAM är nere på hälften och vid dagens svep på femman fick jag ca 20° på varv
ja tony kolla på mig o fråga undrande, var ni ute o gasa med denna setupp ? vi hade då inte datan i garaget när vi testa laddtrycket men som tur va gjorde vi aldrig någon fullgas repa :P
__________________
http://www.garaget.org/?car=226266 kolla in, ge förslag samt betyg
Svara med citat
  #46  
Gammal 2014-06-02, 19:49
karlbergs avatar
karlberg karlberg är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: maj 2013
Ort: Götelaborg
Inlägg: 348
Standard

Fick pratat med Per idag och han sa att han hade en färdig mapp vi kunde köra in i bilen så länge, den skulle stämma överänns med mina "uppgraderingar"

Något som ni skulle göra eller skulle ni väntat?

Bilen kommer endast att köras med denna "mapp" tills per får tid att mappa om den helt !
Han va lote orolig för LMM bara ? Va händer om den knasar?
Svara med citat
  #47  
Gammal 2014-06-02, 20:01
adam.b.ws avatar
adam.b.w adam.b.w är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: aug 2011
Ort: göteborg
Inlägg: 1 219
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av karlberg Visa inlägg
Fick pratat med Per idag och han sa att han hade en färdig mapp vi kunde köra in i bilen så länge, den skulle stämma överänns med mina "uppgraderingar"

Något som ni skulle göra eller skulle ni väntat?

Bilen kommer endast att köras med denna "mapp" tills per får tid att mappa om den helt !
Han va lote orolig för LMM bara ? Va händer om den knasar?
är Lmm kass då får du fuelcuts men de känner du. då är de bara att byte.
Svara med citat
  #48  
Gammal 2014-06-02, 21:29
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig Öst
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 087
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av karlberg Visa inlägg
Fick pratat med Per idag och han sa att han hade en färdig mapp vi kunde köra in i bilen så länge, den skulle stämma överänns med mina "uppgraderingar"

Något som ni skulle göra eller skulle ni väntat?

Bilen kommer endast att köras med denna "mapp" tills per får tid att mappa om den helt !
Han va lote orolig för LMM bara ? Va händer om den knasar?
En sopslut LMM märker du för bilen går som en påse nötter
En lite slut LMM kan göra att bilen får fel soppablandning och det är värre, svårare att märka
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #49  
Gammal 2014-06-03, 00:06
Gystompas avatar
Gystompa Gystompa är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: maj 2010
Ort: Sandviken
Inlägg: 755
Standard

Det var mycke förutfattade meningar om Jrm märkte jag i den här tråden.

Jo dom använder sig av spikutrustning när dom mappar, och jo dom låter en vara i lokalen medans dom kör.
Däremot kör dom den största delen av mappen efter väg. För det är ju på väg bilen ska gå.

Vad det gäller effekten som dom lämnar ut så är det em rullande landsväg dom har likväl som både Maxxtuning och Trollspeed.
Effekt ska mätas på naven i en rototest eller Dynapack bänk eller motsvarande, allt annat är bara nonsens.

Men jag håller med Turbovin. Är inte pengarna nåt problem så kör eftermarknads.
Häng på en bredbandslambda så kan du köra closed loop och samtidigt ha koll så den inte går för snålt
__________________
"Lunsa på med storfan"
Svara med citat
  #50  
Gammal 2016-06-03, 11:12
Arashs avatar
Arash Arash är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: jul 2010
Ort: Uppsala
Inlägg: 18
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Gystompa Visa inlägg
...Effekt ska mätas på naven i en rototest eller Dynapack bänk eller motsvarande, allt annat är bara nonsens...
Rototest har en kalibrerad riktig lastcell som mäter vridmomentet. Den kalibreras så ofta som man vill av slutanvändaren. Vi gör det flera ggr. per år. Dessutom finns det två ytterligare interna kontrollfunktioner för att kolla att mätningen är inom rätt arbetsfönster: oljetryck och strypningsventilens position i förhållande till varvtal på hubben. Dessa är bara kontrollfunktioner, mätningen baseras aldrig på värdena på dessa, däremot kan de trigga felkoder t.ex.

Dynapack t.ex. mäter en signal som kommer från en elektronisk oljetrycksgivare och varvtal. Med det så kastar den ur sig effekt/vridmomentssiffror baserat på det. Alla här vet exakt hur oljetryck beter sig vid varm/kall olja, nya/gammal olja, bra/dålig oljekvalitet och interna läckage som får oljetrycket att falla.

Ska man basera en s.k. "mätning" på oljetryck?

Svaret är självklart nej! I dessa sammanhang är Rototest och en riktig och kalibrerad lastcell det enda riktiga.
__________________
www.pbz.se
Vänlig, varsam, nyfiken och envis
Svara med citat

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 03:46.