Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2018-03-09, 07:52
cecces avatar
cecce cecce är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: okt 2016
Ort: Leksand
Inlägg: 10
Standard Halvljus har lagt av

Min Impreza GT kombi -99 började blinka med halvljuset för en tid sedan. Nu har halvljuset lagt av helt. Allt annat funkar och det klickar i reläerna när jag tänder lyset samt när jag växlar mellan hel-/halvljus. Jag har testat att byta ena glödlampan och det funkar ändå inte. Är det någon som har erfarenheter av samma problem? Kastar ut frågan innan jag börjar att gräva i problemet i helgen.
Svara med citat


  #2  
Gammal 2018-03-09, 09:47
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig Öst
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 087
Standard

Har bara lösa generella tips men kanske bättre än inget:

Lyser bakljuset konstant eller lägger det av i takt?

Har för mig de går på samma säkring (kan minnas fel)
Om ja så är ju felet antagligen "tidigt" i systemet, så kolla säkringshållare osv.
Annars är det senare så kolla kablar och jordpunkter närmre lyset.

Lycka till och skriv gärna här när du löst det
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #3  
Gammal 2018-03-09, 23:02
TommyToads avatar
TommyToad TommyToad är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jul 2013
Inlägg: 166
Standard

Har haft samma problem på gamla bilen (GT 00), då var det glapp i kontakterna till lysena. Samma sak hände båda sidorna, tätt efter varandra. Testa rycka och dra lite i kontakterna med lysena på.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2018-03-10, 00:50
cecces avatar
cecce cecce är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: okt 2016
Ort: Leksand
Inlägg: 10
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Igge Visa inlägg
Har bara lösa generella tips men kanske bättre än inget:

Lyser bakljuset konstant eller lägger det av i takt?

Har för mig de går på samma säkring (kan minnas fel)
Om ja så är ju felet antagligen "tidigt" i systemet, så kolla säkringshållare osv.
Annars är det senare så kolla kablar och jordpunkter närmre lyset.

Lycka till och skriv gärna här när du löst det
Tack för tips!
Hö/vä har olika säkringar så det kan inte (borde inte) vara felet, men jag ska kolla igen. Baklysena har jag inte kollat. Jag börjar där! Annars blir det att söka sig "bakåt" i systemet, från strålkastarna.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2018-03-10, 00:52
cecces avatar
cecce cecce är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: okt 2016
Ort: Leksand
Inlägg: 10
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TommyToad Visa inlägg
Har haft samma problem på gamla bilen (GT 00), då var det glapp i kontakterna till lysena. Samma sak hände båda sidorna, tätt efter varandra. Testa rycka och dra lite i kontakterna med lysena på.
Tack för tips! Jag har testat att ta bort och sätta tillbaka kontakterna, men jag ska börja att mäta vid strålkastarna så får vi se. Jag kommer absolut att berätta här när/om jag hittar felet.
Svara med citat
  #6  
Gammal 2018-03-15, 15:17
cecces avatar
cecce cecce är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: okt 2016
Ort: Leksand
Inlägg: 10
Standard Problemet löst

Började med att byta glödlampor och kolla/byta/flytta runt säkringarna. –Samma fel. Åkte till min kompis som har en likadan Subaru, och lånade hans reläer. –Samma fel. Började mäta ström och kontakt/Motstånd/Ohm. –Fattade ingenting. Inget stämde… Jordfel sa min kompis Johan. –Då blir det konstigt och man fattar ingenting. Hittade en klåp-lagning (Tvinnade sladdar med ejtejp runt) som jag gjorde om, och "gjorde rätt". –Samma fel. Läste elscheman som jag hittade hos:

http://ken-gilbert.com/impreza-manuals

Kliade mig i huvudet och gav upp. Johan tog sig tid idag och kom förbi. Han hittade till slut en bränd kontakt i kontaktdonet till hel- halvljus- /blinkerskontakten på rattstången. Han böjde till "kontaktblecken" i kontakten och smorde på Vaseline som ger bättre kontakt och förhindrar korrosion, säger han, även om Vaseline är vattenbaserat. Nu funkar det igen! Tjohoo!
Svara med citat

Taggar
lampor, lyse, trasigt halvljus

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 12:54.