Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #51  
Gammal 2010-08-16, 01:21
roadtip85s avatar
roadtip85 roadtip85 är inte uppkopplad
Kassör
 
Reg.datum: jun 2005
Ort: Stockholm.
Inlägg: 1 232
Standard

Kul att allt fungerar fint nu!
Det verkar ju gå riktigt bra!
Men vad är det för varningslampa som tänds hela tiden?
__________________
//Anders #908
STI Type R - 1.26.16@SS2008
STI Type R - 1.23.25@SS2014
Svara med citat


  #52  
Gammal 2010-08-16, 01:36
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Det är inställt så i sprutet att CE används som shiftlight. Han har ställt den lite i lägsta laget kan jag tycka och jag överväger att koppla den till nån extern lampa istället om man hittar nån någorlunda diskret. Men får pilla lite med sånt när jag fått hem en egen kabel till Simteket.
__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat
  #53  
Gammal 2010-10-16, 19:33
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Vansinnigt jävla trött på bilen nu...

Har haft problem med att bilen gått snålt ganska länge nu och har bett Per ta hem en kabel till mitt Simtek för bra länge sen så jag kan justera lite själv. Men det har inte dykt upp nån men jag tycker ändå att det är lite märkligt att bilen börjat gå snålare och snålare. Så jag testade byta till ny bränslepump och nytt bränslefilter (igen) men det blev inte ett skit bättre.

Det skumma är att jag inte tycker att den svarar speciellt bra på ökat grundbränsletryck. Den går snålt trots att jag höjt till 3,6 bar och den är mappad på strax över 3,0 bar. Så jag funderar på om spridarna kan blivit igensatta eller nåt.

Bästa vore ju att köra slut på all E85 och hälla i Vpower samt tanka i mitt andra program i Simteket men det är ju en aning svårt utan kabel. Per går ju inte att få tag på som vanligt och inte ringer han upp.

Riktig riktig skitsäsong, bilen har inte gått bra många dagar totalt sett...
__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat
  #54  
Gammal 2010-10-16, 21:21
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Ja jag vet inte vad jag ska säga. Mailade Steve på Simtek direkt och frågade om han hade fått ordern på kabeln.

"No order has ben received for the programming kit.Do you want me to invoice you directly?If so I will need the ECU serial number which is on a yellow sticker on the circuit board.Note that you will need to get the original map from Per to upload into your ECU when you first connect."

Tröttsamt, borde mailat Simtek själv för länge sen men man är väl naiv.
__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat
  #55  
Gammal 2010-10-16, 21:51
Jocke.Ts avatar
Jocke.T Jocke.T är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Halmstad
Inlägg: 539
Standard

Riktigt rå Preza du har
Verkar ju gå som ett skott dessutom!

Jag har köpt Bodyshot's gamla Simtek och undrar lite över hur man gör för att kunna slänga bort Lmm'n. Jag förstår att jag måste skaffa en mapsensor och sedan mappa men hur kopplas den?
(Kanske kan ta detta via PM om du inte vill skita ner tråden?)
Svara med citat
  #56  
Gammal 2010-10-16, 21:56
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Äh det är lugnt, bra med lite annat än mitt gnäll i tråden :P

Mapsensor kan du använda dig av original om du inte ska ladda över 1,5 bar men du behöver ha en tempgivare som sätts på tryckröret eller ic:n om du har toppmatat. Tempgivaren kopplas sen till LMM-kontakten. Tempgivaren borde du kunna beställa direkt från Simtek eller om Per kan fixa fram en åt dig
__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat
  #57  
Gammal 2010-10-17, 20:57
Jocke.Ts avatar
Jocke.T Jocke.T är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Halmstad
Inlägg: 539
Standard

Hehe, det var ju tur det
Aah, så det sitter en orginal. Okey, det är ju skönt att jag slipper en massa klipp klipp i orginal kabelhärva :P
Svara med citat
  #58  
Gammal 2010-10-29, 00:37
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Äntligen vänder det till slut. Har äntligen fått min kabel från Simtek (beställde själv från England, inga problem) samt mina mappar från Per. Jag höjde bränslemängden med ca 10% och nu går den helt perfekt igen enligt bredbandslambdan. Måste vart taskig E85 eller nåt i Trollhättan.

Ska bara mappa lite låglast med en polare i helgen också och eventuellt besiktiga så är jag nog nöjd för i år. Eventuellt blir det lite finlir med kallstart på E85. Sen är det dags att tanka i Vpower, byta program och ställa av.
__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat
  #59  
Gammal 2010-11-06, 19:56
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Otur igen, nån jävla idiot hade glömt sitt avgassystem på vägen så min P1-läpp är skrot nu Ska försöka ta upp bilen på lyft imorgon och se om nån annat tagit skada.
__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat
  #60  
Gammal 2010-11-06, 20:18
Myzkoos avatar
Myzkoo Myzkoo är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Ornskoldsvik.
Inlägg: 201
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Turbovin Visa inlägg
Otur igen, nån jävla idiot hade glömt sitt avgassystem på vägen så min P1-läpp är skrot nu Ska försöka ta upp bilen på lyft imorgon och se om nån annat tagit skada.
Men fyfan.. varför just din bil liksom? :O föresten, vad sitter det för snurra i din bil?
Svara med citat
  #61  
Gammal 2010-11-06, 20:25
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Ja fast jag hade tur och klarade oljetråget iaf. En annan bil hade lyckats spräcka sitt, fanns oljespår 500 m, sen hade nog bilen stannat för där var en stor oljepöl. Hoppas han klarade sin motor. Skrev en sur insändare till lokaltidningen, får se om den kommer med.

Det sitter en VF28 i den. Dock gnisslar WG-klockan eller armen lite grann på den vilket är rätt störande så jag överväger ett byte.
__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat
  #62  
Gammal 2010-11-06, 20:31
Myzkoos avatar
Myzkoo Myzkoo är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Ornskoldsvik.
Inlägg: 201
Standard

Man hade ju brunnit av om man spräckt tråget :O tur att ditt klarade sig då..

VF28 :O den måste vara ganska stressad då du pumpar ut 370hk ur den?
Svara med citat
  #63  
Gammal 2010-11-06, 20:32
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Jo den ligger lite lätt över gränsen. Men E85 är ju rena raketbränslet
__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat
  #64  
Gammal 2010-11-06, 20:36
Myzkoos avatar
Myzkoo Myzkoo är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Ornskoldsvik.
Inlägg: 201
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Turbovin Visa inlägg
Jo den ligger lite lätt över gränsen. Men E85 är ju rena raketbränslet
hehe, lite lätt bara Har ju VF34an på min, och nu när motorn blir smidd och strokad och förmodligen i behov av en ny mappning, så funderar jag på fixa 650-750cc spridare och mappa på E85..

Några nackdelar tycker du? Kör du din bil på vintern?
Svara med citat
  #65  
Gammal 2010-11-06, 20:44
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Jag kommer inte köra min på vintern, har vart lite seg med att ställa av bilen i år bara p.g.a. allt strul. Det krävs en hel del jobb för att få E85 att starta någorlunda smidigt under 10 grader har jag märkt. Skulle nog inte orka på E85 på vintern iaf. Sen sätter ju färgämnet igen spridare, insugskanaler mm men Redlines tillsats hjälper ju till att motverka det.

Jag skulle nog inte köra på E85 utan möjlighet till dubbla mappar så jag kan köra bensin också.
__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat
  #66  
Gammal 2010-11-06, 20:59
Myzkoos avatar
Myzkoo Myzkoo är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jan 2010
Ort: Ornskoldsvik.
Inlägg: 201
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Turbovin Visa inlägg
Jag kommer inte köra min på vintern, har vart lite seg med att ställa av bilen i år bara p.g.a. allt strul. Det krävs en hel del jobb för att få E85 att starta någorlunda smidigt under 10 grader har jag märkt. Skulle nog inte orka på E85 på vintern iaf. Sen sätter ju färgämnet igen spridare, insugskanaler mm men Redlines tillsats hjälper ju till att motverka det.

Jag skulle nog inte köra på E85 utan möjlighet till dubbla mappar så jag kan köra bensin också.
Okej.. Får nog bli BF98 igen åtminstone till våren då, tänkte jag skulle ploga lite snö i vinter med min! Ecuteken stöder ju inte 2 mappar. dock så stöder den 2st mappar för laddtrycksstyrningen men vad hjälper de

Vad ligger du på för laddtryck?
Svara med citat
  #67  
Gammal 2010-11-06, 21:50
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Max 1,5-1,6 bar, går väl ner till ca 1,2 på höga varv.
__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat
  #68  
Gammal 2010-12-19, 23:54
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Händer inte så mycket, har väl tröttnat lite igen som vanligt, men passade på att byta ut lite skruv i motorrummet till rostfria idag iaf Modellanpassade för V5-V6 från gruppköpet på Scoobynet. La på lite aluminiumpasta på skruvarna också så det inte blir tråkigheter efter några år.

__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat
  #69  
Gammal 2011-02-02, 02:59
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Lite smågodis bara; fick hem mina huvdämpare i kolfiberlook från UK, gött att slippa den fula pinnen





Sedan har jag också skaffat original STI stänksskydd som fanns som tillbehör. Är inget fan av vanliga mudflaps men dessa tycker jag är helt okej. Ska dock lackas så bara provmonterat för att tillverka fästen som jag ej fick med.

__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat
  #70  
Gammal 2011-02-02, 08:01
Snofis avatar
Snofi Snofi är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: maj 2009
Ort: Stockholm, Sweden.
Inlägg: 610
Standard

Riktigt snyggt !
__________________
http://www.garaget.org/?car=215224

Den som behärskar ögonblicket, den behärskar livet
Svara med citat
  #71  
Gammal 2011-02-02, 08:22
Kvarniss avatar
Kvarnis Kvarnis är inte uppkopplad
Revisor
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Ö-vik
Inlägg: 5 188
Standard

Snyggt, den där bilen forsätter att vara fin
Svara med citat
  #72  
Gammal 2011-02-02, 16:32
tendencys avatar
tendency tendency är inte uppkopplad
Megaposter!
 
Reg.datum: okt 2004
Ort: Fagersta.
Inlägg: 2 057
Standard

Tjusigt. Är stänkskydden i hårdplast? Jag har också några originalstänkisar (till GT gissar jag), men de är i gummi, så de går inte att lackera.

Var har du köpt dämparna? Och behöver man fixa nya hål i huv/kaross för att fästa dom?
__________________
#820
5: WRX -05 (kombi)
4: WRX STi -03
3: STi Type R -99
2: GT -99
1: GT -99 (kombi)
Svara med citat
  #73  
Gammal 2011-02-02, 20:17
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Nej de är också tillverkade av gummi men ganska klossiga och stadiga så de ska nog gå att lacka om man har mjukmedel eller nåt. Många i UK kör med lackade såna iaf, men man får nog va beredd på att lacka om dem rätt ofta. Kanske om man kör med nån genomskinlig stenskottsfilm i framkant för att spara på lacken.

Dämparna tog jag hem från ett gruppköp på Scoobynet, gick på ca 750 inkl frakt. Inga nya hål behövs.

http://m.scoobynet.com/showthread.php?t=869881
__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker

Senast redigerad av Turbovin den 2011-02-02 klockan 20:19.
Svara med citat
  #74  
Gammal 2011-02-04, 02:46
tendencys avatar
tendency tendency är inte uppkopplad
Megaposter!
 
Reg.datum: okt 2004
Ort: Fagersta.
Inlägg: 2 057
Standard

Ah, okej. Men om man inte lackar dom i framkant, så slipper man stenskottbekymret där. Men det kanske skulle se konstigt ut? Men att lacka dom vita i framkant kanske å sin sida stör helhetsintrycket då hjulhuset i övrigt är mörkt, tänkte jag.

Tack för länken! Hur tycker du att motorhuven ligger an mot karossen nu då? Om dämparna har "satt sig" efter lite användning. Blev lite sugen nu.. Pundet ligger ju rätt lågt dessutom. 871 pix med frakt var inte jättesvettigt.
__________________
#820
5: WRX -05 (kombi)
4: WRX STi -03
3: STi Type R -99
2: GT -99
1: GT -99 (kombi)
Svara med citat
  #75  
Gammal 2011-02-04, 13:20
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Har inte vart ute i garaget och kollat om de satt sig än, men nu har den stått med stängd huv i flera dagar med dämparna ihoptryckta så det borde ju blivit lite bättre. 871? Har du inte räknat på ordinarie pris nu? Borde hamna en bit under 800 kr
__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 17:54.