Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #301  
Gammal 2014-07-12, 09:12
regashis avatar
regashi regashi är inte uppkopplad
Scooby Junior
 
Reg.datum: jun 2012
Inlägg: 85
Standard

293hk
Svara med citat


  #302  
Gammal 2014-07-12, 09:54
Patrick P931s avatar
Patrick P931 Patrick P931 är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: okt 2010
Ort: Stockholm, mitt i smeten.
Inlägg: 1 175
Standard

Om du antar att alla hästar finns kvar och de var krya så kan du väldigt enkelt uppskatta på följande sätt:

Subarus uppgift - uppmätt orginal = drivlineförlusten.

Drivlineförlusten + uppmätt effekt efter trim = motoreffekten efter trim.



Men, om man tittar lite mer kritiskt på uppgifterna så blir drivlineförlusten hela 22.5% vilket enligt mig är väldigt högt. Självklart beroende på dyno och mätmetod, men jag skulle uppskatta drivlineförlusterna till 15-17% på en manuell Subaru.

Om vi gissar på 17% så skulle motoreffekten orginal efter alla dessa år och mil vara:
227/0.83 = 273 hk.
Då skulle motoreffekten efter trim vara:
273-227+uppmätt efter trim.

__________________
Mappar i Sthlm!
Maila: smart44brabus at gmail.com
Svara med citat
  #303  
Gammal 2014-07-12, 17:13
regashis avatar
regashi regashi är inte uppkopplad
Scooby Junior
 
Reg.datum: jun 2012
Inlägg: 85
Standard

Låter rimligt. Jag var lite osäker på hur mkt drivlinan tar. Finns många bud på google. Eftersom bilen ger 293hk med 101-102 oktan så känns 273hk rimligt med 98oktan stock och drygt 300 efter mappning. Mottrycket i avgas begränsar vidare effekt. Finns mkt mer att hämta om det byts.
Svara med citat
  #304  
Gammal 2014-07-12, 17:26
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig ÖST
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 074
Standard

Jag får inte target boost compensation per gear att göra som jag vill. Någon som testat och kan förklara?
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #305  
Gammal 2014-07-13, 15:04
johan_gts avatar
johan_gt johan_gt är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Laholm.
Inlägg: 410
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Igge Visa inlägg
Jag får inte target boost compensation per gear att göra som jag vill. Någon som testat och kan förklara?
Har du en tabell för varje växel?
__________________
SSC#1517
Impreza GT MY98 http://www.garaget.org/?car=38287 Älgskadad
Impreza WRX STi 08 http://www.garaget.org/?car=268087
Svara med citat
  #306  
Gammal 2014-07-13, 15:24
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig ÖST
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 074
Standard

Nej men det finns "Target Boost Compensation (Per Gear)(MT)" och "Per Gear Compensation (Maximum Speed)"

Testade sätta -100% på 5/6 och att det skulle gälla upp till 125
Däremot fick jag sämre ladd på 3an och 4an och
Target boost hoppade alltså mellan minimum och maximum när jag gasade på upp till 125 (över det gick det som vanligt)
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #307  
Gammal 2014-08-13, 19:18
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig ÖST
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 074
Standard

Hur "sitter" EcuTek licensen?
Ligger den i ROMen? På annat sätt i boxen? I deras arkiv på mitt chassinummer eller hur fungerar det?

Inte direkt opensource men nästan
Tänker om jag blåser in en helt annan rom, är min licens förverkad då eller?
"Återfår" jag den om jag lägger tillbaka min rom eller hur funkar det?
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #308  
Gammal 2014-08-14, 01:00
Patrick P931s avatar
Patrick P931 Patrick P931 är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: okt 2010
Ort: Stockholm, mitt i smeten.
Inlägg: 1 175
Standard

Den ligger på ett annat ställe i boxen.

Mao ingen risk att bli av med licensen, så länge du kör samma ecu id osv.

Vad hade du tänkt prova för rom?

Mitt tips är att inte flasha något okänt, utan att köra copy paste av mappar på en kopia av den rom man har tankat ned från bilen.

__________________
Mappar i Sthlm!
Maila: smart44brabus at gmail.com
Svara med citat
  #309  
Gammal 2014-08-14, 05:34
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig ÖST
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 074
Standard

Har ju några intressanta, din, stock, PPP, s203

Men som du säger är det kanske bättre att låna enskilda mappar istället.

Vad är det som brukar bli knas när man byter från original avgas till 3"?
Något med övergången mellan cl och ol?

Kan man då lugnt sno avcs, boost target, tändning och ol fueling?
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #310  
Gammal 2014-08-14, 10:30
Patrick P931s avatar
Patrick P931 Patrick P931 är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: okt 2010
Ort: Stockholm, mitt i smeten.
Inlägg: 1 175
Standard

Du behöver inte "låna" mappar utan kopierar över alla mappar som är annorlunda. Det tar en liten stund men är enligt mig värt besväret för att minimera risker.

Sen flashar du den.

Jag loggade en ej207 ecutek i förra veckan, även den med lite stöddigare laddtryck än standardmappningen. Ödmjukt (visst) uttryckt så gick inte heller den lika bra som min bas.
__________________
Mappar i Sthlm!
Maila: smart44brabus at gmail.com
Svara med citat
  #311  
Gammal 2014-08-14, 11:06
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig ÖST
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 074
Standard

Det jag menade med att låna

I vilket program är det enklast att kopiera tabellen och x/y skalan?
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #312  
Gammal 2014-08-14, 16:03
Patrick P931s avatar
Patrick P931 Patrick P931 är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: okt 2010
Ort: Stockholm, mitt i smeten.
Inlägg: 1 175
Standard

RomRaider anser jag faktiskt som enklast för copy paste. Jag brukar öppna en kategori i taget och kopiera över mapparna. Nu då man har gjort det ett par gånger går det rätt fort.

Det finns funktioner i EcuEdit som kan göra det också, så det iofs kanske mest är en vanesak.
__________________
Mappar i Sthlm!
Maila: smart44brabus at gmail.com
Svara med citat
  #313  
Gammal 2014-08-16, 17:03
Patrick P931s avatar
Patrick P931 Patrick P931 är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: okt 2010
Ort: Stockholm, mitt i smeten.
Inlägg: 1 175
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Patrick P931 Visa inlägg
Jag loggade en ej207 ecutek i förra veckan, även den med lite stöddigare laddtryck än standardmappningen. Ödmjukt (visst) uttryckt så gick inte heller den lika bra som min bas.
Och idag plottade jag snabbt upp kurvorna och jämförde med den rom som jag har delat ut på RomRaider. Blå linjer EcuTek med extra laddtryck, röda min rom. Load och laddtryck.

__________________
Mappar i Sthlm!
Maila: smart44brabus at gmail.com
Svara med citat
  #314  
Gammal 2014-08-18, 12:43
Kvarniss avatar
Kvarnis Kvarnis är inte uppkopplad
Revisor
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Ö-vik
Inlägg: 5 176
Standard

Bra kruver du fått till Patrik

Vilken bil/spec har du tagit fram den på?
Svara med citat
  #315  
Gammal 2014-08-18, 14:34
Patrick P931s avatar
Patrick P931 Patrick P931 är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: okt 2010
Ort: Stockholm, mitt i smeten.
Inlägg: 1 175
Standard

EJ207 med downpipe och avgas (och i de flesta fall soppapump). Har hjälpt ett par stycken och alla ger liknande resultat. Om jag letar bland loggar hittar jag kanske ännu "bättre" resultat än den loggen ovan, men det diffar inte så mycket.

Just den ovan är en 03, men jag har loggar på 04 och 05 med.

Som det går att se finns det mer att förfina i min rom, bl.a. så är laddtrycks och lastkurvorna inte lika jämna som hos EcuTek. Men lite bör man göra själv om man mappar efter min rom.

Jag tror att den stora "hemligheten" ligger i avcs och tändningen.

Men det är inte hemligt alls då:
a) avcs är baserad på Subarus egna S203 mapp
och
b) jag delar den öppet trots att tändningen är "min" utveckling.

EcuTeks basrom har en väldigt annorlunda strategi kring kammarna. Alla EJ207 EcuTek verkar ha exakt samma form av avcs mapp, oberoende om de är mappade här i Sverige eller i England.

Kanske det är dags att uppdatera den rom'en?

__________________
Mappar i Sthlm!
Maila: smart44brabus at gmail.com
Svara med citat
  #316  
Gammal 2014-08-19, 09:33
Kvarniss avatar
Kvarnis Kvarnis är inte uppkopplad
Revisor
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Ö-vik
Inlägg: 5 176
Standard

Kan säkert vara så.

Har inte tittat på något som Paul mappat, vet bara att han aldrig vill utgå från nått som någon annan har gjort utan vill atlltid börja från 0.
Kollade med honom när det gällde att mappa blir med ecutek som ej var öppna sas.

Sen är det kul att du delar med dig, gillar mer&mer open ecu tänket.
Kan dock ser jag det kanske lite mer lämpligt för typ steg 1 mod under 400.

Smidda motorer&gt agg skulle jag föredra map baserat hos enmappare som är erkänt duktig på Subaru m.m

Det är ganska spännade att mappa +400 på vägen om jag minns rätt...var några år sedan
Svara med citat
  #317  
Gammal 2014-08-20, 17:11
Patrick P931s avatar
Patrick P931 Patrick P931 är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: okt 2010
Ort: Stockholm, mitt i smeten.
Inlägg: 1 175
Standard

Att börja med alla mappar från 0 är lite osannolikt, man måste väl alltid ha en bas att utgå ifrån och sedan kan man ändra mapparna för att uppnå ett visst önskat resultat.

EcuTek är sällan öppna utan jag har programvara som kan läsa och skriva EcuTek. Logga gör man med t.ex. RomRaider, så där diffar inte EcuTek från Open Source.

Open Source kräver lite mer av användaren, och communityn består till stor del av glada amatörer med ett brinnande intresse för bilar, motorer och datorer. Är man inte en van datoranvändare bör man kanske inte prova, samma om man inte har en grundförståelse för motorer och styrsystem.

Jag tror inte att hk är begränsningen, open source gör allt som EcuTek gör - och lite till. Kolla Carberry.

Begränsningen ligger hos ägare och mappare snarare än vid ett visst steg eller effekt.

__________________
Mappar i Sthlm!
Maila: smart44brabus at gmail.com
Svara med citat
  #318  
Gammal 2014-08-20, 20:07
Jommies avatar
Jommie Jommie är inte uppkopplad
Webbsamordnare
 
Reg.datum: jan 2011
Ort: Strängnäs
Inlägg: 539
Standard

Patrick: Har du loggat någon diesel än?
__________________
16 Levorg GT-N
Grängesberg 1:11.23 (WRX STI)
Kinnekulle Ring 1.09.09 (Baja Turbo)
Mittsverigebanan 1.15.62 (Baja Turbo)

____________
SSC# 1544
Svara med citat
  #319  
Gammal 2014-08-20, 20:48
Kvarniss avatar
Kvarnis Kvarnis är inte uppkopplad
Revisor
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Ö-vik
Inlägg: 5 176
Standard

ecutek/Open soure är samma lika i min syn mer lr mindre.
Håller dock ex Syvecs långt högre än detta.
Har inte set nån ecutek/Open source åka runt med 1000bhp.

Men sen måste även komma i håg att OpenOffice soure bara funkar efter 00.
0 var att ta i men Paul vill inte utgå från någon annans mappning.

Intressant med programmet dock
Har aldrig gillat att nån annan styr över nått man betalt för

Senast redigerad av Kvarnis den 2014-08-20 klockan 22:13.
Svara med citat
  #320  
Gammal 2014-08-20, 21:30
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig ÖST
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 074
Standard

Jommie : jag har kabel och programvara, kommer du till Grängesberg kan vi testa!
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #321  
Gammal 2014-08-20, 22:35
Jommies avatar
Jommie Jommie är inte uppkopplad
Webbsamordnare
 
Reg.datum: jan 2011
Ort: Strängnäs
Inlägg: 539
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Igge Visa inlägg
Jommie : jag har kabel och programvara, kommer du till Grängesberg kan vi testa!
__________________
16 Levorg GT-N
Grängesberg 1:11.23 (WRX STI)
Kinnekulle Ring 1.09.09 (Baja Turbo)
Mittsverigebanan 1.15.62 (Baja Turbo)

____________
SSC# 1544
Svara med citat
  #322  
Gammal 2014-08-20, 23:03
TommyToads avatar
TommyToad TommyToad är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jul 2013
Inlägg: 162
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Kvarnis Visa inlägg
ecutek/Open soure är samma lika i min syn mer lr mindre.
Håller dock ex Syvecs långt högre än detta.
Har inte set nån ecutek/Open source åka runt med 1000bhp.

Men sen måste även komma i håg att OpenOffice soure bara funkar efter 00.
0 var att ta i men Paul vill inte utgå från någon annans mappning.

Intressant med programmet dock
Har aldrig gillat att nån annan styr över nått man betalt för
http://eculabs.com/
Svara med citat
  #323  
Gammal 2014-08-20, 23:26
Patrick P931s avatar
Patrick P931 Patrick P931 är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: okt 2010
Ort: Stockholm, mitt i smeten.
Inlägg: 1 175
Standard

Hmmm... det där såg ju väldigt intressant ut!
__________________
Mappar i Sthlm!
Maila: smart44brabus at gmail.com
Svara med citat
  #324  
Gammal 2014-08-21, 08:10
Kvarniss avatar
Kvarnis Kvarnis är inte uppkopplad
Revisor
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Ö-vik
Inlägg: 5 176
Standard

gt utvecklig går framåt, det är bra att det kommer lösningar på standartd ecu då den till kanske 90% är vad som behövs.

När man körte link i början av 2000 var det en del mek att få till SBP godkännda avgasvärdn, tomgång var inte heller det neklaste att fixa

Allt sånt är ju klart från start med starndard ecu

Sen ska fortfarande veta vad man sysslar med när man börjar mappa.
Lyssna på råden som Patrik kommer med är en väldigt bra start.

Sen är som sagt de nyare ecuern bättre på på flera sätt.
Det är väl bara dubblas mappar som inte löst med open source ännu igentligen fast kan ha fel
Svara med citat
  #325  
Gammal 2014-08-21, 10:49
TommyToads avatar
TommyToad TommyToad är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jul 2013
Inlägg: 162
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Kvarnis Visa inlägg
gt utvecklig går framåt, det är bra att det kommer lösningar på standartd ecu då den till kanske 90% är vad som behövs.

När man körte link i början av 2000 var det en del mek att få till SBP godkännda avgasvärdn, tomgång var inte heller det neklaste att fixa

Allt sånt är ju klart från start med starndard ecu

Sen ska fortfarande veta vad man sysslar med när man börjar mappa.
Lyssna på råden som Patrik kommer med är en väldigt bra start.

Sen är som sagt de nyare ecuern bättre på på flera sätt.
Det är väl bara dubblas mappar som inte löst med open source ännu igentligen fast kan ha fel
Dubbla mappar finns i det jag länkade, vet inte om det kan räknas som "äkta" open source eller mera som en light variant av EcuTek.
Svara med citat

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 18:28.