Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2016-05-18, 10:05
Camillas avatar
Camilla Camilla är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: maj 2016
Inlägg: 2
Question Konstigt elfel på Subaru Forester

Hej

Hoppas på att få något tips på vad det kan vara får knepigt fel jag har på min Subaru Forester 2007

Det gäller lyset för instrumentpanelen samt skyltbelysningen, som inte fungerar förutom om jag kopplar släp till bilen, då plötsligt lyser det.

Någon som har en idé om vad det kan vara??

//Camilla
Svara med citat


  #2  
Gammal 2016-05-18, 14:35
comzzes avatar
comzze comzze är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: mar 2015
Ort: Piteå
Inlägg: 13
Standard

Låter ju som att det skulle vara jordfel någonstans..
Svara med citat
  #3  
Gammal 2016-05-19, 00:51
Anderssons avatar
Andersson Andersson är inte uppkopplad
Regionsansvarig Syd
 
Reg.datum: apr 2006
Ort: Kalmar, Småland, Sverige.
Inlägg: 1 867
Standard

Lyser båda bakljusen när släpet är bortkopplat?
Ofta lägger man en kabel mellan stift 5 och 7 i släpvagnskontakten och då skulle strömmen kunna gå "baklänges" om säkringen till instrument,skyltbelysning och ena sidans lyse är trasig.
__________________
MVH C Andersson / Mr Konjak 070-5274112

"Skjut inte upp det till morgondagen som du kan skjuta ner idag!"

Nu: Forester 2,0D XE -13
Gamla trotjänare:
Impreza STi -04, Forester 2,0D XE -09, Impreza STi -08
Svara med citat
  #4  
Gammal 2016-05-19, 13:10
Camillas avatar
Camilla Camilla är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: maj 2016
Inlägg: 2
Standard

Tack för era svar..

Var också inne på att det var någon form av jordfel...
Men till sist så visade det sig att det var säkringen ändå som var trasig, det som var skumt var ju att det lyste när släpet satt på, men på något sätt måste belysningen då ha fått ström via släpet...

Nu får jag låta bil att köra med släpet innan besiktningen i alla fall så får vi se vad som händer nästa gång jag kopplar på det
Svara med citat
  #5  
Gammal 2017-10-19, 21:24
Hassemans avatar
Hasseman Hasseman är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: okt 2017
Inlägg: 2
Standard

Har samma fel. Fick du ngn lösning på ditt problem??
Svara med citat
  #6  
Gammal 2017-10-20, 08:22
Christian Ss avatar
Christian S Christian S är inte uppkopplad
Megaposter!
 
Reg.datum: jun 2009
Ort: Partille
Inlägg: 2 272
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hasseman Visa inlägg
Har samma fel. Fick du ngn lösning på ditt problem??
ts har inte varit inloggad sedan sista inlägget
sen står det ju att det var en trasig säkring i sista inlägget
__________________
Mvh Christian
Min fd Subaru Impreza STI Type R V4 på GARAGET.ORG
Svara med citat
  #7  
Gammal 2017-10-22, 13:08
Hassemans avatar
Hasseman Hasseman är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: okt 2017
Inlägg: 2
Standard

Tack Christian. Var nog lite trött i huvudet. Mätte upp alla säkringar och alla verkade hela. Kollade en extra gång på de säkringar jag ansåg hade ngt med saken att göra och vips så visade det sig att en säkring trots allt var paj. ”ILM” plats 16. 10A
Konstigt att den verkade hel när jag ”buzzade” den.
Skönt att det fixade sig dock.
/Hans
Svara med citat

Taggar
elfel, forester, instrument belysning, skyltbelysning

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 12:27.