Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #26  
Gammal 2018-05-02, 10:27
Kvarniss avatar
Kvarnis Kvarnis är inte uppkopplad
Revisor
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Ö-vik
Inlägg: 5 186
Standard

Riktigt snyggt, bra jobbat
Svara med citat


  #27  
Gammal 2018-05-05, 11:33
Björnes avatar
Björne Björne är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: mar 2018
Ort: Uppsala
Inlägg: 30
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Kvarnis Visa inlägg
Riktigt snyggt, bra jobbat

Tack ska du ha kvarnis 😁
Svara med citat
  #28  
Gammal 2018-05-05, 12:23
Manors avatar
Manor Manor är inte uppkopplad
Forum Dinosaur!
 
Reg.datum: dec 2005
Ort: Stockholm, Akersberga, Sverige.
Inlägg: 4 706
Standard

Imponerande jobb
__________________
Mats N - Volvo 855 GLT (1997), tidigare Outback 3.6R (2011) och GT-kombi (1999)
SSI #9
Svara med citat
  #29  
Gammal 2018-05-13, 11:41
Björnes avatar
Björne Björne är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: mar 2018
Ort: Uppsala
Inlägg: 30
Standard

Fick loss lite tid igår så jag kunde dra lite slang och så 😊



Drog upp slangarna från rören under bilen till den vänstra luckan till bränsletanken . Drog dom sedan bakom batteriet över till högersidan.





Genom mellanvägg och ner i reservhjulsbaljan.



Skar ut för slangarna runt lilltanken.
Fick även dit fästet som jag gjorde för ett tag sedan.







Skönt att få det gjort. Ska koppla in resten i baljan och sen är det klart tillsvidare. Jag får köra på orginalgrejjerna tills jag skaffat större turbo och en FMIC. 😊
Svara med citat
  #30  
Gammal 2018-05-13, 11:42
Björnes avatar
Björne Björne är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: mar 2018
Ort: Uppsala
Inlägg: 30
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Manor Visa inlägg
Imponerande jobb


Tackar😊
Svara med citat
  #31  
Gammal 2018-11-29, 20:12
Björnes avatar
Björne Björne är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: mar 2018
Ort: Uppsala
Inlägg: 30
Standard

Har varit stiltje bra länge nu. Jag har inte direkt mekat någonting i sommar, kört litegrann bara.
Men nu är meksäsongen här och som av en händelse trillade det in en ny turbo igår!
En GTX3576R genII med T3 twin entry A/R 1,01 och v-band ut.













Tanken är att bygga eget grenrör osv. Men jag vette tusan var man får tag på flänsarna mot toppen🤔 någon som vet?
Kommer med mer uppdateringar snart.
Svara med citat
  #32  
Gammal 2018-12-04, 10:37
Kvarniss avatar
Kvarnis Kvarnis är inte uppkopplad
Revisor
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Ö-vik
Inlägg: 5 186
Standard

Oj oj, här blir det åka av
Blir riktigt intressant att se vad snurran pallar med
Du kommer måste köra mned ett CDB om blocket ska hålla, endera köper du en färdig motor alt stängt block. Alt över 500 kommer döda fodren tyvärr utan förstärkning.
Svara med citat
  #33  
Gammal 2019-01-07, 21:42
Björnes avatar
Björne Björne är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: mar 2018
Ort: Uppsala
Inlägg: 30
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Kvarnis Visa inlägg
Oj oj, här blir det åka av
Blir riktigt intressant att se vad snurran pallar med
Du kommer måste köra mned ett CDB om blocket ska hålla, endera köper du en färdig motor alt stängt block. Alt över 500 kommer döda fodren tyvärr utan förstärkning.
Ja det kommer ju inte gå att kräma på något märkvärdigt förstås. Lite trist. Men får köra så denna sommar i alla fall😊
Svara med citat
  #34  
Gammal 2019-01-07, 21:43
Björnes avatar
Björne Björne är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: mar 2018
Ort: Uppsala
Inlägg: 30
Standard

Tja!
Har nu beställt lite rör till grenrörsbygget! Ska väl försöka snida ut lite flänsar i helgen.
Svara med citat
  #35  
Gammal 2019-01-08, 10:19
Kvarniss avatar
Kvarnis Kvarnis är inte uppkopplad
Revisor
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Ö-vik
Inlägg: 5 186
Standard

Oh bygga eget det är seriöst, blir det eq-length då
Vad blir det för sprut(skulle personligen kört Syvecs) ?
Det jag sporadiskt tänker när det väl kommer till mappning är att ta det lite lugnt med laddtrycket om blocket inte är förstärkt.Runt 500 brukar original fodren spricka tyvärr. Så jag förstår att du tänker ta de lite easy

Men kanske 1.5>1.6bar bar lär ändå flåsa ut 500Bhp
Svara med citat
  #36  
Gammal 2019-01-08, 20:16
Björnes avatar
Björne Björne är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: mar 2018
Ort: Uppsala
Inlägg: 30
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Kvarnis Visa inlägg
Oh bygga eget det är seriöst, blir det eq-length då
Vad blir det för sprut(skulle personligen kört Syvecs) ?
Det jag sporadiskt tänker när det väl kommer till mappning är att ta det lite lugnt med laddtrycket om blocket inte är förstärkt.Runt 500 brukar original fodren spricka tyvärr. Så jag förstår att du tänker ta de lite easy

Men kanske 1.5>1.6bar bar lär ändå flåsa ut 500Bhp
Ja det blir ett eq-length twinscroll 😊
Tänkte köra med link plug-in sprut men jag vet inte än😊 har inte tänkt på syvecs faktiskt
1,5 bar till att börja med är tanken 😊
Svara med citat
  #37  
Gammal 2019-01-08, 20:23
Turbovins avatar
Turbovin Turbovin är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Skövde
Inlägg: 1 376
Standard

Link lär va lättare att få mappat lite var som helst till skillnad från Syvecs där du blir begränsad till ett fåtal. Där för jag valde Link G4+.
__________________
Sti Type R V5 AVCS 2.1 Stroker
Svara med citat
  #38  
Gammal 2019-01-09, 21:14
Kvarniss avatar
Kvarnis Kvarnis är inte uppkopplad
Revisor
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Ö-vik
Inlägg: 5 186
Standard

Ja Link är nog fler som mappar, men en duktig mappar lär inte ha problem.
Per gjorde ju Mattias bil nyligt första gången med ett Syvecs och han var nöjd med hur det var att ställa in. Och resultatet var långt mycket bättre än original sprutet.
Svara med citat
  #39  
Gammal 2019-01-09, 21:54
Björnes avatar
Björne Björne är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: mar 2018
Ort: Uppsala
Inlägg: 30
Standard

Jag ska kika lite på syvecs i alla fall och se vad det är.
Svara med citat
  #40  
Gammal 2019-01-10, 10:25
Kvarniss avatar
Kvarnis Kvarnis är inte uppkopplad
Revisor
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Ö-vik
Inlägg: 5 186
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Björne Visa inlägg
Jag ska kika lite på syvecs i alla fall och se vad det är.
Det är den mest använda ecu för Subaru i tävlingssammanhang alla fall.
Men det kostar helt klart mer så är detdet är generellt Tony på AG som mappar Syvecs, men som sagt Per på Trollspåeed har ävn gjort det. Man får ändå hyfsad support från Syvecs. Mattias fick testa ecu'n då det inte provat den i en STI-16, bara 15 som skilde sig lite.
Det är igentligen mer eller mindre bara fanstasin som sätter begränsningar vad man kan hitta på(och antal in/utgångar).

Jag komer som ex köra med E-Gas, styra DCCD och ha TC på min 00. Kommer nytja bla G-sensor och GPS samt ABS signal för att styra TC.

Allt styr via ecu'n och Toucan display för att välja inställningar visa lite givar värden m.m, jag kompletterar ecu'n med expansionsenhet för att få GPS, G-sensor och fler ingångar.

Allt kostar ju en slant men det är f-n så kl att försöka få ecu'n att styra så mycket som möjligt
Svara med citat
  #41  
Gammal 2019-01-10, 22:51
Björnes avatar
Björne Björne är inte uppkopplad
Urabus Driver
 
Reg.datum: mar 2018
Ort: Uppsala
Inlägg: 30
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Kvarnis Visa inlägg
Det är den mest använda ecu för Subaru i tävlingssammanhang alla fall.
Men det kostar helt klart mer så är detdet är generellt Tony på AG som mappar Syvecs, men som sagt Per på Trollspåeed har ävn gjort det. Man får ändå hyfsad support från Syvecs. Mattias fick testa ecu'n då det inte provat den i en STI-16, bara 15 som skilde sig lite.
Det är igentligen mer eller mindre bara fanstasin som sätter begränsningar vad man kan hitta på(och antal in/utgångar).

Jag komer som ex köra med E-Gas, styra DCCD och ha TC på min 00. Kommer nytja bla G-sensor och GPS samt ABS signal för att styra TC.

Allt styr via ecu'n och Toucan display för att välja inställningar visa lite givar värden m.m, jag kompletterar ecu'n med expansionsenhet för att få GPS, G-sensor och fler ingångar.

Allt kostar ju en slant men det är f-n så kl att försöka få ecu'n att styra så mycket som möjligt
Aha coolt! Detta går inte med link alltså?
Svara med citat
  #42  
Gammal 2019-01-11, 09:09
Kvarniss avatar
Kvarnis Kvarnis är inte uppkopplad
Revisor
 
Reg.datum: mar 2009
Ort: Ö-vik
Inlägg: 5 186
Standard

Du kan köra med en Toucan med link, men att köra med riktig TC skulle tro det saknnas ingångar/utgångar till.

Dock så styr ju link DBW det finns i pnå ECU'n för 06> skulle jag gissa.

MEU enheten med gps&g-sensor är en expansion till Syvecs.
Ju mer man vill göra ju dyrare blir det dock var på gränsen att behöva en S8 bara för att man vill leka med så mycket saker

Men grattis blir det ju inte men det är ju fel hobby man har i så fall
Svara med citat

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 22:35.