Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #51  
Gammal 2014-07-11, 00:53
TomKs avatar
TomK TomK är inte uppkopplad
Posting Guru!
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 175
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Javiisst Visa inlägg
men kör du utan då alltså återcirkulerande ?
ewg?

jo jag kommer göra det imorgon ta den i bitar o rengöra
Nej alltså jag har ingen dumpventil alls varken atmosfärisk eller årercirkulerande
Kör med IWG.
Svara med citat


  #52  
Gammal 2014-07-11, 03:50
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TomK Visa inlägg
Nej alltså jag har ingen dumpventil alls varken atmosfärisk eller årercirkulerande
Kör med IWG.
men det är väl inte så bra för turbon? den bromsar ju ner..?
Svara med citat
  #53  
Gammal 2014-07-11, 08:08
Igges avatar
Igge Igge är inte uppkopplad
Regionsansvarig Öst
 
Reg.datum: okt 2011
Ort: Köping
Inlägg: 3 087
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Javiisst Visa inlägg
men det är väl inte så bra för turbon? den bromsar ju ner..?
Det är väl lite elakare mot turbon men du håller ju trycket mellan växlingarna bättre. Snabbt på racebanan
__________________
Jag är inte smart, jag har bara tur när jag tänker ibland... =)

Har: Impreza WRX STi PSE '04 & GT '98
Haft: Impreza GT '99 & WRX STi JDM blob '01?
Svara med citat
  #54  
Gammal 2014-07-11, 10:01
TomKs avatar
TomK TomK är inte uppkopplad
Posting Guru!
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 175
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Javiisst Visa inlägg
men det är väl inte så bra för turbon? den bromsar ju ner..?
Nej det är inte elakt mot turbon.
Möjligtvis om man har en glidlagrad men jag kör med dubbel kullagrad.
Responsen mellan växlingarna är så grymt mycket bättre.
Svara med citat
  #55  
Gammal 2014-07-11, 13:22
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TomK Visa inlägg
Nej det är inte elakt mot turbon.
Möjligtvis om man har en glidlagrad men jag kör med dubbel kullagrad.
Responsen mellan växlingarna är så grymt mycket bättre.

okej så det är inte alls elakt ? för min turbo som kommer är också dubbel kullagrad o alla säger typ inte snällt för turbon... men om man har EWG så är det bra och bättre än dump...

mycket jag har o lära mig märker jag
Svara med citat
  #56  
Gammal 2014-07-11, 13:26
TomKs avatar
TomK TomK är inte uppkopplad
Posting Guru!
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 175
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Javiisst Visa inlägg
okej så det är inte alls elakt ? för min turbo som kommer är också dubbel kullagrad o alla säger typ inte snällt för turbon... men om man har EWG så är det bra och bättre än dump...

mycket jag har o lära mig märker jag
Nu är grejen den att en EWG och en dump är två helt olika saker dom har ingenting med varandra att göra.
Men på en gatbill så finns det ingen anledning till att inte ha en dumpventil, better safe then sorry när det kommer till bruksbilen.
Svara med citat
  #57  
Gammal 2014-07-11, 13:27
TomKs avatar
TomK TomK är inte uppkopplad
Posting Guru!
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 175
Standard

Ta du och meka isär din dumpventil så ska du se att det fungerar sen.
Svara med citat
  #58  
Gammal 2014-07-11, 13:34
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TomK Visa inlägg
Nu är grejen den att en EWG och en dump är två helt olika saker dom har ingenting med varandra att göra.
Men på en gatbill så finns det ingen anledning till att inte ha en dumpventil, better safe then sorry när det kommer till bruksbilen.
all right then men då undrar jag vart tar all övertryck vägen när du växlar ?
Svara med citat
  #59  
Gammal 2014-07-11, 13:35
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TomK Visa inlägg
Ta du och meka isär din dumpventil så ska du se att det fungerar sen.
Yes box ska bara vakna till lite lol
Svara med citat
  #60  
Gammal 2014-07-11, 13:42
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

Ja juste angående APEXI AVCR boost control som jag har och tänkt lägga in, stämmer det att man måste mappa/kalibrera det efter installation ?

eller är det bara koppla och följa inställningarna i enheten ?
Svara med citat
  #61  
Gammal 2014-07-11, 14:43
TomKs avatar
TomK TomK är inte uppkopplad
Posting Guru!
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 175
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Javiisst Visa inlägg
all right then men då undrar jag vart tar all övertryck vägen när du växlar ?
In i motorn. Lightning fast you know
Svara med citat
  #62  
Gammal 2014-07-11, 15:09
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TomK Visa inlägg
In i motorn. Lightning fast you know
hahaha ja De e bra grejer då
hörde från din verkstads kille att du skulle in med en 6 cylinder motor i bilen?
Svara med citat
  #63  
Gammal 2014-07-11, 15:10
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TomK Visa inlägg
In i motorn. Lightning fast you know
vet du något om boost control, apexi.
Svara med citat
  #64  
Gammal 2014-07-11, 17:04
TomKs avatar
TomK TomK är inte uppkopplad
Posting Guru!
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 175
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Javiisst Visa inlägg
hahaha ja De e bra grejer då
hörde från din verkstads kille att du skulle in med en 6 cylinder motor i bilen?
Båda ja och nej, ny motor ska det bli men inget är bestämt än.
Svara med citat
  #65  
Gammal 2014-07-11, 17:04
TomKs avatar
TomK TomK är inte uppkopplad
Posting Guru!
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 175
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Javiisst Visa inlägg
vet du något om boost control, apexi.
Nej tyvärr inte.
Svara med citat
  #66  
Gammal 2014-07-11, 17:52
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TomK Visa inlägg
Båda ja och nej, ny motor ska det bli men inget är bestämt än.
okej du vet inte vad du ska satsa på?
Svara med citat
  #67  
Gammal 2014-07-11, 17:57
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TomK Visa inlägg
Nej tyvärr inte.
okej. fixade dumpen tacit lite bilder men vet inte hur man kan lägga upp här förutom att behöva en länk. men det var en sak där inne som hade släppt och superlim grejade det
Svara med citat
  #68  
Gammal 2014-07-13, 01:18
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

var på kungens kurva träffen och körde lite och kopplingen verkar ha gjort sitt tyvärr, så hoppas dem kommer snart...
Svara med citat
  #69  
Gammal 2014-07-13, 01:20
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

några säger de går några säger de inte går hur är det egentligen?

Och frågan är då...
när jag bytt alla delar
turbo, spridare, tändstift, FMIC

kan jag köra med bilen till mappning. 100km eller inte?

Senast redigerad av Javiisst den 2014-07-13 klockan 03:23.
Svara med citat
  #70  
Gammal 2014-07-15, 18:14
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

No one?
Svara med citat
  #71  
Gammal 2014-07-15, 18:30
TomKs avatar
TomK TomK är inte uppkopplad
Posting Guru!
 
Reg.datum: apr 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 175
Standard

Jag skulle inte köra 10 mil med omappade 1000cc spridare iaf.
Allt annat går bra om du håller dig "off boost" så att säga.
Svara med citat
  #72  
Gammal 2014-07-15, 18:36
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av TomK Visa inlägg
Jag skulle inte köra 10 mil med omappade 1000cc spridare iaf.
Allt annat går bra om du håller dig "off boost" så att säga.
jaha okej så det är spridarna man inte ska köra med?

en polare till mig sa att det är bara koppla och köra försiktigt och inte hålla på varva...
Svara med citat
  #73  
Gammal 2014-07-15, 22:50
Nikke McRaes avatar
Nikke McRae Nikke McRae är inte uppkopplad
Po(STi)ng Demon!
 
Reg.datum: nov 2004
Ort: Hällestad, Östergötland
Inlägg: 1 146
Standard

Yes om du har orginalspridare nu så kommer bilen skicka in soppa med samma dutycycle, dvs dubbelt så mycket. Bilen kommer drukna i soppa.

Antar att du har original ECU och ska mappa ecutek? Om du hade annan ECU hade du kunnat skickat mappen till tunern eller själv gått in och justera ner Master fuel trim, då kan man köra lugnt till mapparen.
__________________
Subaru Impreza GT MY00 - JDM STI E85 Edition
350whp / 400wnm (V9 MY05, STX67 twinscroll turbo)
www.imprezive.com
www.juleljus.se
Svara med citat
  #74  
Gammal 2014-07-16, 02:48
Javiissts avatar
Javiisst Javiisst är inte uppkopplad
Seriously Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: mar 2014
Ort: Stockholm
Inlägg: 664
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke McRae Visa inlägg
Yes om du har orginalspridare nu så kommer bilen skicka in soppa med samma dutycycle, dvs dubbelt så mycket. Bilen kommer drukna i soppa.

Antar att du har original ECU och ska mappa ecutek? Om du hade annan ECU hade du kunnat skickat mappen till tunern eller själv gått in och justera ner Master fuel trim, då kan man köra lugnt till mapparen.

All right, då har jag förstått det hela rätt och tack för förklarningen, ja det är original ECU. får väl byta dem innan mappningen precis.

angående ECU, min är redan Ecutek mappad i UK... måste man då igen betala licensen? och dem borde se det när dem ska mappa bilen, med tanke på jag inte har papper på det...
Svara med citat
  #75  
Gammal 2014-07-16, 09:27
Christian Ss avatar
Christian S Christian S är inte uppkopplad
Megaposter!
 
Reg.datum: jun 2009
Ort: Partille
Inlägg: 2 274
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Javiisst Visa inlägg
angående ECU, min är redan Ecutek mappad i UK... måste man då igen betala licensen? och dem borde se det när dem ska mappa bilen, med tanke på jag inte har papper på det...
det ska inte behövas, eftersom den redan är mappad så är den ju redan upplåst.
__________________
Mvh Christian
Min fd Subaru Impreza STI Type R V4 på GARAGET.ORG
Svara med citat

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 15:02.