Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2003-04-05, 11:20
glidarns avatar
glidarn glidarn är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: jun 2003
Ort: Söderhamn, Hälsingland, Sverige.
Inlägg: 12
Standard Hastighetsmätare

Har fått ett litet lustigt problem...det är så att hastighetsmätaren inte vill röra på sig ibland. Ganska irreterande, kan jag lova!
Ger man inst. brädan en snäll lite rejäl klappning vaknar den till liv igen.

Är det någon som har nån idé om vad det kan vara för fel? Man vill ju se hur fort det går...tröttnat på att köra efter varvräknaren nu.

Peter
Svara med citat


  #2  
Gammal 2003-04-05, 12:27
SecretAgentMans avatar
SecretAgentMan SecretAgentMan är inte uppkopplad
Forum Dinosaur!
 
Reg.datum: jun 2003
Ort: Suuuura.
Inlägg: 9 131
Standard RE: Hastighetsmätare

Glappkontakt kanske?

Varför inte riva brädan och kolla kontaktdonet som går in i mätarhuset istället för att klappa till den?
Låter som lite av "det-är-slut-batterier-i-fjärren-men-jag-trycker-hårdare"... ;)

Jag har aldrig plockat ur brädan, men någon har bevisligen fått dit den - alltså går det att ta loss den. :)

/J

Banträffsansvarig SSI
Stolt ägare till Silverpilen
__________________
Färdas i - Volvo S80 | Kör - Suzuki GSXR 750 K9

Sporthojsinstruktör SMC Västmanland
Svara med citat
  #3  
Gammal 2003-04-05, 18:05
Dawns avatar
Dawn Dawn är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: jun 2003
Ort: Halmstad, Sweden.
Inlägg: 450
Standard RE: Hastighetsmätare

Har du garanti kvar så åk in och få en ny. Har haft samma problem på bror mins Impreza. De fick byta hela instrumentet.
Har du inte garanti kvar så hoppas jag att det går att laga...

/[link:http://www.impreza.nu/ssi2/expo/view_album.php?set_albumName=ssi345|Dawn]




Nu är våren äntligen här!
[link:http://quiz.ravenblack.net/blood.pl?biter=Imprezzd|och så vill jag dricka ditt blod]
Svara med citat
  #4  
Gammal 2003-04-06, 13:18
glidarns avatar
glidarn glidarn är inte uppkopplad
Fresh out of the box
 
Reg.datum: jun 2003
Ort: Söderhamn, Hälsingland, Sverige.
Inlägg: 12
Standard RE: Hastighetsmätare

Har kollat kontakten men hittar inget... Har heller ingen garanti kvar, vad kan ett mätarhus kosta...Låter dyrt!
Svara med citat
  #5  
Gammal 2006-09-12, 11:33
gegges avatar
gegge gegge är inte uppkopplad
Scooby Junior
 
Reg.datum: sep 2005
Ort: .
Inlägg: 57
Standard RE: Hastighetsmätare

Kom du fram till vad felet var? Har samma minst sagt fippliga hastighetesmätare som fogar sig efter en fast hand.
Svara med citat
  #6  
Gammal 2006-09-12, 12:28
BVS-Robbans avatar
BVS-Robban BVS-Robban är inte uppkopplad
Imprezzed Driver!
 
Reg.datum: okt 2005
Ort: Vasteras, Vastmanland, Sverige.
Inlägg: 365
Standard RE: Hastighetsmätare

Mätarhuset är enkelt att ta ur så det enbart är att ta bort ramen runt huset sen fippla ur det ! 3st kontakter är det där bakom kolla alla dessa vet ej vilken som är hastighetsmätarsignal .
Sen finns det ett ställe till och det är på växellådan uppepå så att säga högersidan bredvid downpipen, därifrån går själva signalen upp till mätarhuset kolla den svarta stora kontakten som "vrids" ner i lådan.
Svara med citat
  #7  
Gammal 2006-09-15, 12:46
gegges avatar
gegge gegge är inte uppkopplad
Scooby Junior
 
Reg.datum: sep 2005
Ort: .
Inlägg: 57
Standard RE: Hastighetsmätare

Tack, det verkar som om det bara är glapp då den fungerar till 99%.
Svara med citat

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 19:20.